Home > Agenda > Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019

Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019

Zeruya Shalev este laureata Premiului Jan Michalski 2019, pentru romanul Durere, apărut în colecţia Biblioteca Polirom (2016), traducere din limba ebraică şi note de Gheorghe Miletineanu.

Ceremonia de decernare a premiului a avut loc miercuri, 4 decembrie, la Fundaţia pentru Scris şi Literatură Jan Michalski din oraşul Montricher, Elveţia.

Creată în 2004 de către editoarea Vera Michalski, în memoria soțului ei, Fundația Jan Michalski pentru scris și literatură își are sediul la Lausanne, în Elveția. Juriul Premiului Fundației, care este reînnoit la fiecare trei ani, o are ca președintă pe Vera Mihalski-Hoffman, creatoare a grupului editorial Libella (ce include editurile Noir sur Blanc, Buchet-Chastel, Phébus și Wydawnictwo Literackie din Polonia). Premiul este în valoare de 50 000 de franci elvețieni, la care se adaugă o operă de artă. Anul acesta a fost aleasă special pentru Zeruya Shalev o pictură a artistei plastice Kiki Smith, „Bird and Egg” (2004).

Juriul care a distins-o pe Zeruya Shalev a fost alcătuit din Vera Michalski-Hoffmann (preşedinta juriului, editor), Alicia Giménez Bartlett (scriitoare, eseistă spaniolă), Jul (Julien Berjeaut, creatorul de animaţii politice şi autorul benzilor desenate franceze), Benoît Duteurtre (nuvelist, eseist şi critic muzical francez), Andrei Kurkov (scriitor ucrainean), Tomasz Różycki (poet, eseist şi traducător polonez).

Articole asemanatoare
Barack Obama a făcut un top al filmelor și serialelor lui preferate în 2019
Premiile Brit „vor examina” categoriile masculine și feminine
Nu te-ai fi gândit dar iată, permanentul s-a întors în moda coafurilor anului 2019
Trenduri de nuntă în 2019 – Cele mai apreciate stiluri de nuntă

Comenteaza acest articol

Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019

by realitatea   1 min
0