Home > Agenda > Scrisorile către copii ale lui CS Lewis, creatorul Narniei sunt scoase la vânzare

Scrisorile către copii ale lui CS Lewis, creatorul Narniei sunt scoase la vânzare

O colecție de 29 de scrisori trimise de CS Lewis – autorul Cronicilor din Narnia – celor opt copii ai unei familii din SUA care îl întrebau despre cărțile sale – va fi scoasă la vânzare.

Scriitorul a corespondat cu copiii familiei Kilmer între anii 1954 și 1963 și a discutat despre personaje, credințe religioase și sfaturi despre viață. Istoricul și cel care scoate la vânzare colecția le oferă acum la vânzare pentru suma de 110.000 de dolari. Scrisorile dintre scriitor și copii s-au aflat la baza cărții Letters to Children (Scrisori către copii), publicată în 1985.

Lewis a dedicat cel de-al șaselea volum din seria Narnia – Nepotul Magicianului – familiei Kilmer, care locuia pe atunci în Washington DC.

Președintele Colecției Raab – Nathan Raab a spus: “Aceste scrisori arată o bucată rară și puternică a ceea ce a însemnat marele scriitor și, de asemenea, importanța pe care o acorda el educației tinerelor generații”. Seria Cronicile din Narnia a fost vândută în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost adaptată în trei filme și un serial TV.

Nu e de mirare că a corespondat atât de mult timp cu niște copii sau că s-a bazat pe corespondența avută cu aceștia pentru a scrie o carte, Lewis avea un mare respect pentru cititorii săi chiar dacă aceștia aveau vârste fragede. De altfel în cartea Despre lumea aceasta şi despre alte lumi el a și explicat de ce basmele nu fac parte deloc dintr-o literatură light şi că gusturile celor mici în materie de literatură nu se deosebesc de ale noastre atât de mult pe cât ne-ar plăcea să credem. Pentru Lewis, adulţii, mai exact cei care se consideră prea maturi pentru un basm sau pentru o poveste sunt de fapt cei imaturi, vulnerabili.

 

Articole asemanatoare
Scrisorile lui TS Eliot fac lumină despre o relație amoroasă cu o profesoară pe care o disprețuia
Fotografii din Narnia sau Bucurestiul inzapezit – Foto Cristiana Apostol
Iata scrisorile de dragoste ale fostilor iubiti pentru Bianca!

Comenteaza acest articol

Scrisorile către copii ale lui CS Lewis, creatorul Narniei sunt scoase la vânzare

by realitatea   1 min
0