Tabu
Image default
CULTURE

Scurt-metraje romanesti, in drum spre Piatra Neamt!

De cateva zile, a fost lansat "Entry Call"-ul festivalului Filmul de Piatra. Pe site-ul www.filmuldepiatra.ro cineastii – profesionisti sau amatori – pot completa formularul de inscriere, dupa care vor trimite dvd-uri cu filmele lor.
Echipa festivalului, din care fac parte Andrei Dascalescu (tanar cineast pietrean), dar si criticii de film Alex Leo Serban, Mihai Chirilov si Mihai Fulger, va alege cele mai bune filme, pentru a fi proiectate la Teatrul Tineretului si in locatiile partenere, intre 7 si 11 ianuarie.
Pe langa filmele romanesti care se vor lupta pentru numeroasele premii, festivalul va proiecta si selectii ale unor festivaluri internationale, astfel incat "oferta" de proiectii sa fie una imposibil de refuzat, indiferent de gusturi sau exigente!
Pe langa filme, Filmul de Piatra va mai insemna o serie de concerte si petreceri tematice, astfel incat cele 5 zile de festival sa fie o adevarata sarbatoare a filmului, dar si a orasului Piatra Neamt!
In plus, daca tineri din toata tara isi vor arata la Piatra Neamt creatiile cinematografice, Filmul de Piatra ii invita pe tinerii pietreni sa le arate cineastilor veniti la festival, creatiile lor fotografice!

Festivalul va organiza o expozitie foto dedicata exclusiv tinerilor din zona orasului Piatra Neamt.
Lucrarile alese vor fi expuse in locatiile partenere, iar tinerii fotografi vor fi invitati sa ia parte la evenimentele organizate de festival, si li se va oferi ocazia de a primi pareri si comentarii profesioniste legate de fotografiile lor.
Inscrierile pentru expozitia foto se fac tot pe site-ul festivalului, la www.filmuldepiatra.ro.

Organizatorii spera ca prima editie a festivalului va avea parte de un public extraordinar, si ca Filmul de Piatra va participa la construirea identitatii culturale a orasului Piatra Neamt, alaturi de festivalul de teatru si de celelalte manifestari din zona.

ARTICOLE SIMILARE

Kirk Douglas a murit la 103 ani!

Tabu Tabu

Trupa Spice Girls anulează turneul mondial

Andreea Damian

Cunoscut prezentator TV roman internat in stare grava!

MOL aduce produsele originale Gerber Bear Grylls în toată România!

STRANIU! Intamplarea de la inmormantarea Marioarei Murarescu

VREMEA in WEEKEND

Scrie un comentariu