Home > Fashion > Se anunță o vară „gonflabilă”: rochiile realizate din baloane pentru un look îndrăzneț

Se anunță o vară „gonflabilă”: rochiile realizate din baloane pentru un look îndrăzneț

rochiile

Rochiile din baloane sunt o chestie interesantă, care pe lângă faptul că te vei sufoca de cald în ea, vei atrage cu siguranță privirile. Și cum moda este despre exprimarea individuală, n-ar trebui să ne mire chiar deloc ce apare pe podiumurile de haute-couture. Recent, un student din Londra a trimis pe podium un domn îmbrăcat într-o ținută ce semăna mai degrabă cu o saltea gonflabilă de piscină, pe sub care i se vedea lenjeria intimă.

Și Fredrik Tjaerandsen, proaspăt absolvent de designer vestimentar, și-a propus să șocheze audiența cu creații asemănătoare și a reulit. Absolventul școlii de modă Central Saint Martins și-a îmbrăcat modelele în baloane colorate care se dezumflau și se transformau în rochii din cauciuc. Show-ul de fashion a devenit viral pe Internet și mulți s-au întrebat cum a reușit desginerul să creeze rochiile din baloane. Această piesă „hiper-inginerică” care se transformă într-o rochie obișnuită, acoperă cu totul purtătorul, când este umflată.

„Am realizat aceste piese pe baza unui sistem de presiune care permite celui care le poartă să controleze eliberarea aerului”, a explicat Tjaerandsen într-un interviu pentru Love Magazine. „Atunci când vrea să o dezumfle, cel ce poartă piesa deschide o fantă din interior pentru a elibera aerul, ceea ce face ca balonul dezumflat să coboare”, a adăugat designerul.

Deși nu sunt cele mai practice ținute pe care să le porți, mai ales vara, rochiile din baloane s-au bucurat de mare succes. Pentru că tânărul a primit și premiul L’oreal Professionnel Young Talent, care este considerată cea mai înaltă distincție pentru studenții care urmează cursuri de design în cadrul Central Saint Martins.

 

View this post on Instagram

 

💙 SHOW TOMORROW 💙 7PM #BAFCSM19 @bafcsm

A post shared by FREDRIK TJÆRANDSEN (@fredriktjaerandsen) on

Există însă elemente falice pe câteva dintre creațiile sale. Pe măsură ce rochiile lui Tjærandsen se desumflă acestea arată ca prezervativele, care „chinuie” femeile. De fapt, totul pare o prezentare de modă de… prezervative, spun cârcotașii. Dar nu despre cultura falusului este vorba aici!

Tendința dominantă din colecția de rochii „gonflabile” e definită de senzațional, de surpriză, și e orientată mai puțin despre detalii și mai mult despre suspans. Într-o rochie din balon nu contează că ești scundă sau înaltă, că ești slabă sau plinuță, pentru că vei arăta fie ca un pepene, fie ca o vânătă. Nu poți fi judecată pentru felul cum arăți, dar cu siguranță nu poți folosi autobuzul sau toaleta publică. Și totuși, să porți o rochie din cauciuc nu este o constrângere, ci o eliberare.

 

Articole asemanatoare
Ținute care arată mai bine pe vedete decât pe modele
Crăciun
Idei de ținute vesele pentru petrecerea de Crăciun
rochii
Cele mai bune rochii care au scris istoria modei în ultimul deceniu
Oscar 2018. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

Se anunță o vară „gonflabilă”: rochiile realizate din baloane pentru un look îndrăzneț

by Andreea Damian   2 min
1