Tabu
Image default
LIFESTYLE

Se schimbă legea! Anunț important pentru românii care adoptă copii

Românii care adoptă copii pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație. Legea a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Legea care va intra în vigoare din aprilie prevede prelungirea concediului de acomodare la doi ani de zile, pentru românii care adoptă un copil.

Mai precis, este vorba despre actul normativ modifică art. 50 alin. (1) din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei, în sensul prelungirii duratei concediului de acomodare de la maximum un an la maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei.

Mai exact, adoptatorul poate beneficia o indemnizaţie lunară.

„Adoptatorul sau, opţional, oricare dintre soţii familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, din activităţi salariale şi asimilate acestora sau, după caz, din activităţi independente, drepturi de autor ori activităţi agricole, denumit în continuare persoană îndreptăţită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include şi perioada încredinţării copilului în vederea adopţiei, precum şi de o indemnizaţie lunară”, prevede legea.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Nu a avut bani sa mearga la control in timpul sarcinii. A fost socata cand a vazut ce a nascut!

ALEXANDRA HARRA – ditamai fundul expus in Playboy! FOTO wide-wide-shut!

realitatea

Cele mai mari PERICOLE din FRIGIDER: Lista alimentelor care nu trebuie niciodata refrigerate!

realitatea

Portocala – tonifică, relaxează şi întârzie apariţia ridurilor

Bianca, jignita in ultimul hal: “O femeie gonflabila costa mai putin… “

Fiul lui Andrei Gheorghe a fost batut CRUNT! Este internat la spital!

Scrie un comentariu