Home > beauty > Secrete antiîmbătrânire pe care dermatologii le împărtășesc doar prietenilor

Secrete antiîmbătrânire pe care dermatologii le împărtășesc doar prietenilor

riduri

Imediat ce apar primele riduri pe chipurile noastre, dăm fuga la drogherie și cumpărăm o cremă antirid. Dar cât funcționează? Există o mulțime de produse din care să alegem, dar niciodată nu o alegem pe cea potrivită. Și asta pentru că puțini dintre noi știm că putem preveni apariția primelor semne ale îmbătrânirii prin alimentație.

Când credem că situația ne scapă de sub control, apelăm la cosmeticieni și dermatologi, care adesea promovează anumite produse doar pentru a-i îmbogăți pe cei din industria cosmeticelor. Nu toate suntem norocoase să avem în grupul nostru de prieteni un medic dermatolog, care să ne ofere sfaturi gratuit care funcționează cu adevărat.

Dermatologul Doris Day, profesor asociat la Centrul Medical Langone din New York, a împărtășit 4 secrete antiîmbătrânire care, dacă sunt respectate, vă veți recăpăta aspectul tânăr și elastic al tenului.

Renunță definitiv la zahăr

Day crede că zahărul este inflamator și vă face să îmbătrâniți prematur. Abuzul de dulciuri favorizează adăncirea ridurilor. Mai mult, excesul de produse care au in compoziţie mult zahăr duce la apariţia de noi riduri inainte de 30 de ani. Atunci cănd in organism intră mai multe zaharuri decăt este normal, glucidele suplimentare din sănge se “lipesc” de proteine. Din asocierea zaharurilor cu proteinele iau naştere molecule foarte periculoase, numite AGE. Vestea bună este că puteți consuma dulciuri fără să vă sacrificați tinerețea. Vă veți întreba ce dulciuri. Acestea sunt fructele! Dacă veți elimina zahărul rafinat din alimentație, pielea va arăta mult mai bine și va fi mai strălucitoare în doar câteva zile.

Antioxidanții – inamicii ridurilor

Nu numai că vă apără de riduri, dar să protejează de razele ultraviolete, de poluare și de stres.  Consumați multe alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi afine, spanac, roșii, fasole (cunoașteți lista). Aplicați întotdeauna și o cremă antioxidantă dimineața sau seara (peste zi aplicați o formulă specială obținută dintr-un amestec de antioxidanți diferiți). pet imp de zi, consumați alimente care conțin resveratrol. Dacă tot e sezonul strugurilor, abuzați de ei.

Aplică mereu creme cu factor de protecție ridicat și foarte ridicat

Nu contează neapărat cât de ridicat e factorul de protecție – 30 sau 50 – cât de important e cât de des aplicăm această cremă pe față și gât. Dr. Day recomandă să cumpărăm o cremă de protecție solară cu antioxidanți care protejează pielea și cu enzyme care repară ADN-ul distrus de razele UV. Pentru o eficacitate sporită, aplică protecția pe gât și față în două straturi. Aplică un strat subțire și așteaptă să se usuce, după care aplică și al doilea strat. Puneți accent cu precădere pe nas și buza superioară, deoarece acestea două sunt cele mai expuse și vulnerabile zone. Nu uitați, însă, nici de conturul feței, urechi, piept și zona de sub ceafă. Chiar dacă aveți păr lung, acesta nu va proteja pielea de pe spatele gâtului.

Somnul de frumusețe

Nu este o glumă, chiar funcționează! Opt ore de somn sunt suficiente pentru ca tenul tău să se simtă răsfățat ca la spa. Dar atenția, ai grijă să ai parte de un somn de calitate. „Bufnițele” (persoanele care adorm târziu) vor avea mai multe riduri decât „ciocârliile” (persoanele care adorm și se trezesc devreme). Deci este foarte important să ne băgăm la somn devreme. Noaptea, crește nivelul cortizolului, hormonul responsabil cu stresul. Evident, nu uitați să înlăturați orice urmă de machiaj de pe față înainte de a merge la culcare.

 

Articole asemanatoare
riduri în jurul gurii
Cele 7 obiceiuri din cauza cărora faci riduri în jurul gurii
crema
Crema cu efect imediat care reduce ridurile fine din jurul gurii
riduri
Dacă dormi în această poziție vei face riduri mai repede
ridurile
Ce trebuie să consumi pentru a preveni apariția ridurilor

Comenteaza acest articol

Secrete antiîmbătrânire pe care dermatologii le împărtășesc doar prietenilor

by Andreea Damian   2 min
0