Tabu
PEOPLE Slider

Secretele nebănuite pe care le ascund inelele reginei

regina

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii poartă de peste 70 de ani verigheta şi inelul de logodnă primite de la Prințul Phillip.

Inelul de logodnă pe care Prinţul Phillip i l-a dăruit Reginei Elisabeta a II-a în 1946 are două mari calităţi, deoarece conţine atât elemente de tradiţie, moştenite din familie, cât şi unele nou-nouţe.

Când Phillip şi-a făcut cunoscute intenţiile serioase în ceea ce o privea pe Elisabeta, mama lui, Prinţesa Alice de Battenberg, i-a oferit fiului ei o diademă primită de ea în ziua nunţii ei, din care el a luat diamantele pentru a face inelul de logodnă pentru viitoarea lui soţie.

Erau, evident, mai multe pietre preţioase în tiara respectivă decât erau nevoie într-un inel – fie el cel oferit unei viitoare regine – , aşadar Phillip le-a folosit pe cele rămase pentru a face o brăţară, pe care Suverana a primit-o ca dar de nuntă.

În ceea ce priveşte verigheta suveranei, este şi ea cât se poate de specială. Este realizată dintr-o bucată de aur pur extrasă dintr-o mină anume din Ţara Galilor, Clogau St. David.

Din păcate, în cele mai multe apariţii publice ale Reginei, Majestatea Sa poartă mănuşi, iar verigheta şi inelul de logodnă nu sunt vizibile. Însă, în rarele ocazii în care Suverana de 92 de ani îşi scoate mănuşile, inelele pot fi admirate încă de la nunta regală din 1947!

ARTICOLE SIMILARE

Top 7 Hairstyle trends pentru primavara-vara 2016

realitatea

Prima mască de protecție care nu ascunde fața are și o grămadă de alte avantaje

Andreea Damian

A ajutat la salvarea copiilor din peștera inundată, dar prima sa misiune s-a încheiat tragic

Andreea Damian

Meghan Markle, probleme cu nașterea? Medici de top: riscurile, mai mari în rândul femeilor de culoare

Andreea Damian

Harry și Meghan sunt furioși pe Regină. Au pierdut tot!

Andreea Damian

Margaret Atwood și Bernardine Evaristo împart Premiul Booker 2019

Andreea Damian

Scrie un comentariu