Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Secretele unui machiaj care rezistă într-o zi caniculară

Efectele temperaturilor ridicate se văd pe chipurile noastre. În fiecare an, când vine vremea bună, ne confruntăm cu aceleași probleme, iar machiajul nostru este distrus înainte de sfârșitul zilei. Aplicarea machiajului când afară este foarte cald este o sarcină destul de mare! După câteva ore, fața ne strălucește, porii sunt dilatați, fondul de ten curge și accentuează ridurile. Nu este deloc ușor să te machiezi când temperaturile cresc.

Cele care au adoptat tendința „no make-up” sunt norocoase, deoarece nu cunosc aceste dezavantaje, dar cele care vor să se machieze excesiv după atâtea luni petrecute în spatețe măștii de protecție tânjes după trucuri care să le face machiajul mai durabil.

Din fericire, există tehnici de machiaj foarte simple pentru a reduce aceste inconveniente care ne distrug machiajul de vară. „Cel mai important lucru dacă vă machiați complet fața în timpul verii este să optați pentru un machiaj proaspăt și ușor”, ne sfătuiește make-up artistul vedetelor Genevieve Herr în revista americană InStyle. „Pielea ta trebuie să poată respira, mai ales atunci când este îngroșată și există tendința de a transpira.”

Aplică un fond de ten înainte de machiaj, folosește hârtii matifiante, amestecă crema hidratantă cu fondul de ten, fixează-ți machiajul cu un spray. Toate aceste acțiuni pot ajuta la reducerea daunelor și la limitarea retușurilor de machiaj.

Cum să te machiezi când este prea cald?

Alege un fond de ten cu acoperire ușoară. În timpul verii, un fond de ten cu textură ușoară este cea mai bună alegere pentru a menține o acoperire bună toată ziua. Fondurile de ten mai groase sunt mai susceptibile de a face pielea să strălucească. „Când există umiditate, pielea ta ar trebui să poată respira. O formulă mai ușoară te va ajuta să realizezi acest lucru”, spune make-up artista.

Dacă nu ai un fond de ten cu textură ușoară, Genevieve Herr sugerează să adăugăm cremă hidratantă în fondul de ten pentru a obține o strălucire lejeră de vară. Un primer este esențial pentru a preveni transpirația. Acest produs sigilează porii, matifică pielea și ajută la reducerea producției de sebum. Dacă ai pielea grasă, încearcă să folosești un primer matifiant.

Aplică tehnica „backing”. Această metodă, foarte populară în rândul vedetelor care pozează pe covorul roșu, este extrem de eficientă în menținerea machiajului (și în special a corectorului) pe vreme călduroasă. De asemenea, folosește un burețel atunci când aplici fondul de ten. În plus față de aplicarea machiajului mai uniform pe față, acest mic instrument util ajută la îndepărtarea excesului de fond de ten și, prin urmare, la reducerea șanselor de a se strânge în pliurile feței. „Buretele te ajută să obții un aspect general clar, aerograf, care poate rezista la temperaturi ridicate”, spune Cara Lovello.

Contrar credinței populare, folosirea unei pudre pe față în timpul verii nu este întotdeauna ideală. Când începi să transpiri, pudra poate crea un efect care accentuează petele și liniile de zâmbet. „Dacă utilizarea pudrei este cu adevărat necesară, aplic- o numai pe zona T”, ne sfătuiește make-up artistul Genevieve Herr, înainte de a specifica: „Ștergeți-vă întotdeauna fața înainte de pudrare, pentru a elimina sebumul din piele și a permite o prindere mai durabilă.”

Folosește hârtii matifiante și spray de fixare

Dacă ai pielea grasă, știi că temperaturile ridicate și transpirația excesivă pot provoca adesea o strălucire nedorită, în special pe zona T. „Hârtiile matifiante ajută la absorbția sebumului de pe suprafața pielii”, explică Cara Lovello. Convenabile pentru a fi transportate oriunde, aceste foi se strecoară ușor în poșetă pentru retușări rapide pe tot parcursul zilei.

Spray-ul de fixare are un efect similar cu primer-ul, cu excepția faptului că îl folosești ca ultimul pas al machiajului. Ajută la fixarea fondului de ten pe față pentru a preveni petele și ridurile. Câteva fâsuri te vor ajuta să faci machiajul să dureze mai mult timp.

ARTICOLE SIMILARE

Ce cadou să cumperi de Crăciun pentru fiecare zodie

Andreea Damian

MNIR ⎪ Expoziția „Muzeul Jucăriilor”

Ciocîrlan

E =mc2. Teoria relativității epilatului

realitatea

Câștigurile financiare ale companiei Disney vin de la parcurile tematice și „Regele leu”

realitatea

Dupa ce a slabit 35 kg, TEO TRANDAFIR – din nou pe masa de operatie

Insolență franceză

realitatea

Scrie un comentariu