Tabu
Image default
FASHION

Secretul culorilor: cum le combini fără să dai greș

Aparent complicată, combinarea corectă a culorilor se bazează pe un principiu foarte simplu, care este independent de preferințele sau gusturile noastre. Culorile se asortează în mod natural.

Autoritatea mondială în domeniul culorilor este Pantone, o companie care a creat permanent noi palete de culori, inspirând în ultimii 45 de ani profesioniști ai designului, explorând creativitatea și modalitățile de expresie cu ajutorul culorii.

Când nu ești convinsă cu ce culoare să îți asortezi pantalonii sau rochia, te ajută …internetul. Dar nu orice websiteuri, ci cele specializate pe combinarea culorilor: acestea îți vor sugera care sunt culorile care fac echipă bună cu piesa aleasă de tine și ce combinație de culori ar crea un efect vizual plăcut.

Unul dintre aceste siteuri este colorblender.com. Cum îl utilizăm? Pe pagina principală a site-ului există un sistem automat de asortare a culorilor. Alegeți piesa pe care doriți să o purtați azi, accesați site-ul, selectați culoarea piesei alese din paleta de culori și site-ul va va oferi automat o paletă de 5 culori care se asortează cu culoarea piesei alese. Dacă nu sunteți sigure care este culoarea de pe site care corespunde piesei voastre, puteți fotografia piesa respectivă și încărcând poza pe site, veți primi automat cele cinci sugestii de culoare potrivite culorii piesei alese.

Pagina arată așa și este foarte ușor de utilizat: prima culoare din stanga este culoarea selectata de mine ca fiind culoarea rochiei mele. Urmatoarele culori sunt sugestiile oferite de site.

Acest principiu ne este util dacă vrem să ne îmbrăcăm corect. Putem să îl folosim chiar și atunci când mergem la cumpărături:  aveti nevoie doar de poze ale articolelor preferate din garderobă in telefon și de conexiune permanentă la internet!

Text: Ioana Bora

ARTICOLE SIMILARE

Peachoo+Krejberg / VIDEO de la Paris Fashion Week

realitatea

Tyra Banks a avut un conflict “îngrozitor” cu Naomi Campbell la începutul carierei

realitatea

Călatorie cu Anna Sui

realitatea

Primul model cu vitiligo pe podium la Victoria’s Secret Fashion Show

Andreea Damian

Secrete de vedetă: Halle Berry

realitatea

Cele mai spectaculoase look-uri din colecțiile pre-fall 2020! Tendințele, sub lupă

Andreea Damian

1 comentariu

Secretul culorilor: cum le combini fără să dai greș | Elodia 17 October 2011 at 15:39

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu