Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună

Toate cuplurile longevive care locuiesc în aceeași casă trec prin crize de intimidate sau pur și simplu plictiseală, există însă modalități de a reînvia o relație, nu e nici greu, nici imposibil.

Din păcate, problemele casnice, trecerea timpului, viața zilnică sunt niște lucruri destul de concret inhibatoare pentru viața sexualp a cuplurilor de vârstă mijlocie. Peste tot în lume, cuplurilor convietuitoare cu peste 25 de ani de trai împreună, au o viață sexuală săracă în plăcere, uneori chiar inexistentă. Atunci când începuturile pline de nerăbdare și plăcere ale unei relații sunt o amintire îndepărtată, oamenii se gândesc destul de simplist:„sexul a devenit cu adevărat plictisitor, nu voi mai avea parte niciodată de plăcerea de la început”. Dar există opțiuni foarte simple pentru menținerea apropierii fizice necesare pentru a menține lucrurile interesante.

Cea mai mare piedică în menținerea unei vieți sexuale activă și satisfăcătoare este rutina sau lipsa de comunicare. Partenerii au obiceiul prost de a se baza pe presupuneri, au senzația că trebuie să elimine atingerile care odinioară le satisfăceau jumătatea doar pentru că li se pare că aceasta nu reacționează destul de entuziast. De cele mai multe ori greșesc cu presupunerile lor.

Prin urmare, primul pas este să stați cât mai mult de vorbă despre ce și cum vă place. Pare complicat căci discuțiile de acest gen sunt cu adevărat foarte personale și fiind oameni ne simțim foarte vulnerabili, însă tocmai pentru că suntem oameni, răspunsul unor probleme casnice e de cele mai multe ori comunicarea. Calmă, cu atenție la nevoile celuilalt, cu sinceritate.

Intimitatea este de asemenea foarte importantă iar ea se menține mai ales cu lcururi mărunte, la îndemâna tuturor. Cu un text care să-i spună: „Mă gândesc la tine” sau: „Aștept cu nerăbdare să te văd diseară”. Cu o atingere a mâinii și o întrebare despre cum a fost ziua respective la muncă, cu mici servicii casnice făcute reciproc. Dacă simți că cineva este amabil și simte ceva față de tine, este mult mai ușor să ai conversațiile ceva mai incomode despre sex sau…în fine, lipsa acestuia din viața voastră. Lăsați deoparte tabu-urile și ideile preconcepute despre vârstă auzite de la străini.

ARTICOLE SIMILARE

Matthew McConaughey, disperat să joace într-un film biografic despre cascadorul Evel Knievel

Andreea Damian

Detaliul surprins în primele imagini oficiale cu Prințul Louis la botez. Puțini l-au observat

Andreea Damian

De ce multe femei nu rămân însărcinate, deși își doresc să obțină sarcina

Andreea Damian

Trucuri pentru un machiaj natural de vară

Andreea Damian

Cel mai popular make-up artist și guru în frumusețe pe YouTube recunoaște că este transgender

Andreea Damian

Hollywood în 2021 ⎥ O nouă amânare a premierelor de film

Ciocîrlan

Scrie un comentariu