Home > beauty > Secretul ştiinţific din spatele mirosului

Secretul ştiinţific din spatele mirosului

Asociaţia de parfumuri din Marea Britanie, IFRA UK, a dezvăluit că a elucidat misterul mirosului – cum ştim că este parfumul unei caise şi nu de trandafir? Ce se întâmplă în creierul nostru?
Chiar şi cu ochii închişi poţi să deosebeşti aromele, nu? Pare simplu, însă cum se realizează acest lucru era o enigmă pentru oamenii de ştiinţă… până acum. Un studiu recent publicat de cercetătorii de la Universitatea Ruhr arată că totul este redus la legăturile chimice facute la nivelul nasului (receptorul principal olfactiv) şi la diferite substanţe chimice din alimente, care ne permit să identificăm aromele specifice. Nasul uman are sute de receptori diferiţi pentru miros, fiecare specializat în una sau mai puţine mirosuri. Conform telegraph.co.uk, Dr. Gelis, un membru al echipei ştiinţifice ale universităţii explică “receptorul este ca o uşă blocată, care poate fi deschisă doar cu cheia potrivită.”. El şi cercetătorii săi au fost primii care arată faptul că diferite surse de miros pot activa diferite părţi ale receptărilor din nas.
Lisa Hipgrave, director IFRA UK subliniază “a şti cum reacţionează oamenii la diferite mirosuri are implicaţii importante pentru parfumieri.

Articole asemanatoare
coronavirus
Pierderea bruscă a mirosului, unul dintre simptomele posibile ale noului coronavirus
claudia ghitulescu la dubai
Ce sexy e Claudia Ghițulescu după divorț. Ce a făcut vedetă în luna lui mărțișor
parfum
Cum să alegi un parfum sexy
creierele mai mici
Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”

2 Responses

  1. Pingback : Secretul ştiinţific din spatele mirosului | Elodia

Comenteaza acest articol

Secretul ştiinţific din spatele mirosului

by   1 min
2