Home > beauty > Secretul ştiinţific din spatele mirosului

Secretul ştiinţific din spatele mirosului

Asociaţia de parfumuri din Marea Britanie, IFRA UK, a dezvăluit că a elucidat misterul mirosului – cum ştim că este parfumul unei caise şi nu de trandafir? Ce se întâmplă în creierul nostru?
Chiar şi cu ochii închişi poţi să deosebeşti aromele, nu? Pare simplu, însă cum se realizează acest lucru era o enigmă pentru oamenii de ştiinţă… până acum. Un studiu recent publicat de cercetătorii de la Universitatea Ruhr arată că totul este redus la legăturile chimice facute la nivelul nasului (receptorul principal olfactiv) şi la diferite substanţe chimice din alimente, care ne permit să identificăm aromele specifice. Nasul uman are sute de receptori diferiţi pentru miros, fiecare specializat în una sau mai puţine mirosuri. Conform telegraph.co.uk, Dr. Gelis, un membru al echipei ştiinţifice ale universităţii explică “receptorul este ca o uşă blocată, care poate fi deschisă doar cu cheia potrivită.”. El şi cercetătorii săi au fost primii care arată faptul că diferite surse de miros pot activa diferite părţi ale receptărilor din nas.
Lisa Hipgrave, director IFRA UK subliniază “a şti cum reacţionează oamenii la diferite mirosuri are implicaţii importante pentru parfumieri.

Articole asemanatoare
Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite
mirosul
Nu oferi flori unei femei stângace! S-ar putea să nu-i simtă mirosul
Johnny Depp apără reclama Dior Sauvage în urma acuzațiilor de însușire culturală
fumat
Cum te-ar putea ajuta mirosul de trandafiri și ciocolată să te lași de fumat

2 Responses

  1. Pingback : Secretul ştiinţific din spatele mirosului | Elodia

Comenteaza acest articol

Secretul ştiinţific din spatele mirosului

by   1 min
2