Home > beauty > Secretul tenului de porțelan la japoneze

Secretul tenului de porțelan la japoneze

Secretul tenului de porțelan la japoneze
Femeile din Japonia bat toate recordurile în materie de frumusețe. Majoritatea niponelor arată cu zeci de ani mai tinere decât o arată vârsta din buletin.

Unele dintre ele arată atât de bine, încât nu poți să îți dai seama care e mama și care e fiica. Dacă veți crede că este vorba doar despre gene, dietă și climă, dar vei fi surprinse să aflați că există lucruri pe care și voi le puteți face pentru a vă simți și pentru a părea mult mai tinere.

Japonezele ne-au dezvăluit secretele frumuseții lor! Am selectat câteva trucuri simple și foarte la îndemână. Încearcă-le imediat!

Spălați-vă fața cu apă de orez

Orezul este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care protejează pielea de îmbătrânirea timpurie, o calmează și o face să strălucească. Femeile japoneze folosesc apa de orez pentru a-și spăla feața și părul de mult timp și există mai multe metode pentru a face apă de orez acasă.

Puneți jumătate de cană de orez într-un vas curat și clătiți-l de mai multe ori. Adăugați 2 căni de apă și înmuiați orezul timp de 15 minute. Se strecoară orezul și se păstrează apa într-un borcan timp de 1-2 zile la temperatura camerei. Apa de orez este gata pentru a fi aplicată pe față atunci când mirosul său este puțin acru. Pentru a vă spăla fața și a vă clăti părul, diluați apa de orez cu 1-2 căni de apă. Păstrați apa rămasă la frigider.

Încercați măști faciale cu alge marine

Algele marine sunt cunoscute pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate și sunt recomandate și în cosmetică, fiind utilizate pe scară largă în Japonia. Pentru a obține o mască din alge marine, amestecați ¼ ceașcă de pulbere de alge marine cu puțină apă caldă și ulei de măsline, până obțineți o un amestec consistent. Aplicați acest amestec pe față și pe gât, lăsați-l să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă.

Beți ceai verde și aplicați-l ca mască facială

Se spune că în Japonia niciodată nu bei prea mult ceai verde. Puteți încerca această poțiune a tinereții, care este bogată în antioxidanți, și ca mască facială. Șterge ridurile fine, strânge porii și detoxifică pielea. Masca se obține dintr-o linguriță de pulbere de ceai verde matcha, o lingură de apă și ½ linguriță de miere. Lăsați-o să acționeze 20 de minute și clătiți cu apă.


Comenteaza acest articol

Secretul tenului de porțelan la japoneze

by Andreea Damian   2 min
0