Home > Lifestyle > Selfie-urile îți fac nasul să pară mai mare decât în realitate

Selfie-urile îți fac nasul să pară mai mare decât în realitate

selfie

Fenomenul Selfie a fost clasificat ca o boală a secolului 21. Selfieurile ne-au invadat conturile de Facebook sa Instagram, sunt preferate de vedete, de prieteni sau chiar de tine. În încercarea de a împărtăși ceva din starea care însoțește imaginea sau din contra, să obținem impresii și diferite motivații pentru a o modifica pe cea pe care o trăim, fotografiile selfie distorsionează realitatea. Mai exact, ne fac nasul să pară mai mare.

Da, mai mare cu circa 30%, sunt de părere cercetătorii, citați de revista Women’s Health. Cercetătorii de la Universitatea Rutgers și Universitatea Stanford au folosit datele Institutului Național de Securitate și Sănătate Ocupațională pentru a determina proporțiile medii ale aspectului facial (inclusiv măsurătorile pentru lungimea și lățimea nasului). Utilizând modelarea matematică, au reușit să evalueze diferența de dimensiune a nasului între fotografiile realizate la 30 de cm distanță de față (selfie) și cele realizate la o distanță de 150 de m (fotografii normale).

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că fotografiile de tip selfie distorsionează semnificativ chipul persoanelor, făcându-le nasul să pară mai mare. În medie, nasul pare să fie astfel cu 30% mai mare, iar vârful acestuia cu 7% mai mare, într-o fotografie de tip selfie decât într-o fotografie normală.

De altfel, există un anumit trend peste Ocean. Cel puțin 55% dintre persoanele de toate vârstele care trec pragul medicilor esteticieni îi roagă pe aceștia să le opereze nasul pentru a da bine în poze.

Articole asemanatoare
Șoferii tineri sunt presați să-și facă selfie-uri la volan
Autoiluzionarea: cum îi determină pozele selfie pe oameni să-și facă operații estetice
Cosmonautul Buzz Aldrin a făcut primul selfie în spațiu acum 52 de ani
selfie
Ce cred specialiştii despre persoanele care își fac selfie la sala de fitness

Comenteaza acest articol

Selfie-urile îți fac nasul să pară mai mare decât în realitate

by Andreea Damian   1 min
0