Tabu
Image default
lifestyle

Semințe și răsaduri aclimatizate pentru agricultură în România

În țara noastră, pot fi cultivate multe soiuri de plante. De la legumele pe care le găsim pe piață, până la fructe gustoase. Condițiile climatice din România sunt prielnice pentru numeroase tipuri de plante care pot fi crescute cu ușurință în grădină sau la interior.

În afară de soiurile obișnuite de pomi fructiferi sau de semințele de legume, astăzi se pot găsi semințe și răsaduri aclimatizate, potrivite pentru cultivarea în spațiul autohton. Atât în magazinele fizice, cât și într-un magazin online de semințe și răsaduri ai la dispoziție material săditor adaptat condițiilor de mediu de la noi din țară.

Aspectul cel mai important la răsadurile aclimatizate este puterea de a face față temperaturilor, nivelului de precipitații și anotimpurilor din România. Asta înseamnă că se pot cultiva pe pământul românesc și soiuri specifice altor țări. Desigur, pentru acest lucru este nevoie de o îngrijire mai atentă, care presupune asigurarea condițiilor de viață optime pentru plantele străine.

Unde găsești semințe și răsaduri aclimatizate și cum poți avea grijă de ele

Așa cum ți-am spus deja, cultivarea unor soiuri mai puțin întâlnite în țara noastră este și la îndemâna ta. Migdalul, arborele de kaki sau kiwi-ul sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le întâlnești pe site-urile magazinelor ce vând material săditor aclimatizat.

Plantarea migdalului aclimatizat

Originar din Iran, migdalul este un mare iubitor de soare. Deci poate fi plantat la noi în țară în zonele mai calde, cu un nivel de umiditate mic spre mediu. Sădește arborele primăvara, pentru a se putea acomoda la condițiile din grădina ta până la venirea iernii.

Înființarea unei culturi de Kaki în România

Fructul exotic originar din China a fost aclimatizat și pentru România. Este recomandat ca plantarea kaki-ului să se realizeze în locuri ferite de îngheț, precum serele și solariile. Poți încerca soiul Kaki Jiro, adaptat condițiilor din țara noastră. Cultivarea arborelui kaki se face în locuri însorite, cu soluri bine drenate.

Cum să crești Kiwi în România

În spațiul autohton se poate planta actinidia, adică mini-kiwi. El rezistă cu brio în zonele parțial umbrite, cu soluri acide. Cultura de kixi în România se întreține ușor atunci când planta este sădită în apropierea casei, pentru a fi ferită de curenții de aer.

Poți găsi toate cele trei soiuri de arbori exotici aclimatizați în catalogul GrădinaMax. Condițiile exemplare de păstrare și verificarea plantelor înainte de a fi expediate contribuie la buna păstrare a semințelor specifice altor spații geografice.

Consultă catalogul unui magazin online de semințe și descoperă care sunt produsele exotice disponibile, aclimatizate pentru România. De exemplu, poți comanda online soiuri aclimatizate de pomi fructiferi. Ține minte că este nevoie de implicarea ta activă în lucrările de grădinărit pentru ca plantele să supraviețuiască.

Spre exemplu, pentru a le menține sănătoase, trebuie să te documentezi despre îngrijirea de care au nevoie. Cum faci acest lucru? Fie citind blogurile site-urilor de unde cumperi semințele, fie ghidurile cu instrucțiuni de plantare și întreținere care vin incluse în comanda ta.

Când optezi pentru soiuri exotice, o poți face atât pentru plantarea în grădină, cât și la interiorul casei tale. Ai plante de apartament aclimatizate care să-ți aducă starea de bine alături de cele pe care le-ai sădit la exterior.

ARTICOLE SIMILARE

Top 5 cele mai detestate vedete de la Hollywood

realitatea

Daniel Radcliffe: Sunt îngrozitor în prezenţa femeilor!

realitatea

Robbie Williams și Gary Barlow fac parodie după Brokeback Mountain

realitatea

Hugh Hefner, la un pas de moarte în timp ce făcea sex

realitatea

JIGNIRI INCREDIBILE la Masterchef: “E PROASTĂ ca gardul!”

Boxul profesionist își caută sponsori

realitatea

Scrie un comentariu