Home > What's hot > Textul sentintei lui ADRIAN NASTASE

Textul sentintei lui ADRIAN NASTASE

COMPLETUL DE 5 JUDECATORI

Minuta deciziei penale nr. 160

Dosar nr. 2470/1/2012

sedinta publica de la 20 iunie 2012

IN NUMELE LEGII, D E C I D E

Admite recursurile declarate de inculpatii NASTASE ADRIAN, JIANU IRINA PAULA, GASPAROVICI DIANA, POPOVICI BOGDAN, POPOVICI MARINA IOANA si VASILE MIHAIL CRISTIAN impotriva sentintei nr.176 din 30 ianuarie 2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala in dosarul nr.514/1/2009.

Caseaza, in parte, sentinta penala atacata, numai in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei retinute in sarcina inculpatului Nastase Adrian si cu privire la individualizarea judiciara a pedepselor aplicate inculpatilor Jianu Irina Paula, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana si Vasile Mihail Cristian si, in rejudecare:

In baza art.334 Cod procedura penala schimba incadrarea juridica a faptei retinuta in sarcina inculpatului NASTASE ADRIAN din infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, in infractiunea prevazuta de art.13 din Legea nr.78/2000 si mentine pedeapsa principala de 2 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 2 ani, dupa executarea pedepsei principale.

I.

II.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatei JIANU IRINA PAULA, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

III.Reduce pedeapsa aplicata inculpatei GASPAROVICI DIANA pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata prevazuta de art.26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal, la 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a, b si c Cod penal pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

IV.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatului POPOVICI BOGDAN, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

V.Descontopeste pedeapsa rezultanta de 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal aplicata inculpatei POPOVICI MARINA IOANA, in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor, cu inlaturarea sporului de 1(un) an inchisoare.

Reduce pedeapsa stabilita inculpatei Popovici Marina Ioana pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata prevazuta de art.26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, la 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Reduce pedeapsa stabilita inculpatei Popovici Marina Ioana pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani prevazuta de art.23 al.1 lit.b si c din Legea nr.656/2002 raportat la art.17 lit.e din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani inchisoare la 4 ani inchisoare.

Reduce pedeapsa stabilita aceleiasi inculpate pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazuta de art.290 Cod penal raportat la art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 si cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 2 ani inchisoare la 1 inchisoare.

In baza art.33 lit.a, art.34 lit.b si art.35 Cod penal contopeste pedepsele sus mentionate, urmand ca inculpata sa execute pedeapsa cea mai grea, de 5 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

VI.Inlatura sporul de 1(un) an inchisoare aplicat inculpatului VASILE MIHAIL CRISTIAN, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa rezultanta de 6 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a si b Cod penal, pe o durata de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale recurate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE impotriva aceleiasi hotarari.

Onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii intimati inculpati Nastase Adrian, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian si recurenta inculpata Gasparovici Diana, pana la prezentarea aparatorilor alesi, in suma de cate 100 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei.

Definitiva.

Pronuntata, in sedinta publica, astazi, 20 iunie 2012.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/adrian-nastase-a-fost-condamnat-minuta-de-la-inalta-curte_954661.html#ixzz1yNBOUU68

Articole asemanatoare
MIHNEA NASTASE – foto cu iubita lui!
Năstase despre viaţa în puşcărie: “Cei care vin aici să înveţe să nu se sperie de şobolani şi să suporte mirosul de la groapa de gunoi”
Ce MENIU va avea la puscarie ADRIAN NASTASE – Foto
ADRIAN NASTASE a ranit un politist?

Loading...

Comenteaza acest articol

Textul sentintei lui ADRIAN NASTASE

by   3 min
0