Home > Slider > Serena Williams a apărut într-o reclamă Nike cu mesaj puternic feminist

Serena Williams a apărut într-o reclamă Nike cu mesaj puternic feminist

Serena Williams a apărut recent într-o reclamă Nike cu mesaj foarte puternic feminist: “Nu există un fel greşit de a fi femeie” – reclama se numeşte “Până vom câştiga cu toţii”.

Reclama a fost difuzată şi în seara decernării premiilor Oscar, pe ecranele din sală, iar Williams demontează toate lucrurile negative auzite vreodată pe parcursul carierei sale, comentarii acide despre care spune că a ales să o inspire în loc să o împiedice. Ea spune în naraţiunea clipului publicitar că nu a fost niciodată genul de femeie potrivită. “Grasă şi încrezută. Prea dură dacă nu zâmbesc. Prea neagră pentru albul pantofilor mei de sport. Prea hotărâtă să devin mamă. Dar demonstrez de fiecare dată că nu există un fel nepotrivit de a fi femeie.”

 

Williams a realizat că acum are o platformă imensă de promovare a mesajelor sale – ceva la care nu se aştepta atunci când şi-a început cariera. Datorită carierei sale, sportiva şi-a întărit discursul despre problemele sociale importante cum sunt inegalităţile de gen şi rasă.

“Odată cu trecerea timpului mi-am dat seama că am un cuvânt de spus şi că ceea ce spun este luat foarte în serios şi am devenit mai conştientă de ceea ce trebuie să fac pentru a schimba lucrurile” a declarat ea revistei AdWeek vorbind despre reclama Nike. “Vreau doar să netezesc drumul pentru noile generaţii” a mai spus Williams. Ea speră să dărâme barierele care fac diferenţa între plata inegală a sportivilor din tenis în funcţie de gen.

“Această schimbare nu se poate petrece peste noapte, e nevoie de multă muncă, nu am de gând să renunţ şi încurajez şi alte persoane să procedeze ca mine. Vreau ca fiica mea (n.r. Alexis Olympia) să fie sinceră şi cinstită, să realizeze că poate să aibă un impact asupra celor din jurul său. Vreau să crească ştiind că vocea unei femei este extrem de puternică. Noi, femeile, trebuie să avem în continuare o voce puternică şi să ne asigurăm mereu c suntem auzite”

Articole asemanatoare
Serena Williams
Serena Williams o înlocuiește pe Kendall Jenner în noua campanie Stuart Weitzman
Serena Williams
Serena Williams, decizia importantă pe care a luat-o din cauza coronavirusului
Nike
Nike a lansat costumele de baie musulmane
nike
Nike va produce încălţăminte pentru „eroii de fiecare zi”

Comenteaza acest articol

Serena Williams a apărut într-o reclamă Nike cu mesaj puternic feminist

by Dora Constantinovici   1 min
0