Home > Slider > Serena Williams, exclusă din Topul Forbes 100 cel mai bine plătiți sportivi ai lumii

Serena Williams, exclusă din Topul Forbes 100 cel mai bine plătiți sportivi ai lumii

forbes

Cunoscuta publicație americană, Forbes, a publicat lista celor mai bine plătiți sportivi din ultimele 12 luni. Nicio femeie nu a fost inclusă anul acesta în Topul celor mai bine plătiți 100 de sportivi ai lumii în 2017.

Serena Williams, singura femeie care figura în acest clasament anul trecut, și-a pierdut locul din cauza concediului de maternitate. Deși a lipsit un an și jumătate din circuitul WTA, tenismena de 36 de ani a obținut însă venituri consistente din contracte de publicitate cu Beats by Dre, Gatorade, JPMorgan Chase, Nike și Tempur-Pedic. Și alte sportive cum ar fi Maria Șarapova (suspendată din cauza dopajului) sau pilotul de curse Danica Patrick (accidentată) lipsesc din top.

Boxerul Floyd Mayweather este cel mai bine plătit sportiv al planetei în 2018, cu câştiguri de 285 de milioane de dolari, potrivit clasamentului publicat marţi de revista americană Forbes. La mare distanță de Mayweather, pe locul al doilea în lume se află primul fotbalist din acest top, Lionel Messi. Vedeta Barcelonei a strâns 111 milioane de dolari în ultimele 12 luni, dintre care 84 de milioane provin doar din salarii și prime. Pe locul al treilea este rivalul lui Messi, Cristiano Ronaldo. Starul portughez de la Real Madrid a încasat venituri de 108 milioane de dolari, dintre care 61 de milioane au provenit din salarii și prime.

Surpriza din acest top este Connor McGregor, aflat pe locul patru. Dublul campion mondial din artele marțiale mixte a încasat 85 de milioane de dolari, plus alte 14 din drepturi de imagine și activități conexe.

Locul 5 este ocupat de un alt fotbalist, Neymar, cu venituri de 90 de milioane de dolari. Următoarele 5 locuri sunt ocupate de baschetbalistul LeBron James, pe locul 6, cu 85,5 milioane de dolari, Roger Federer, pe 7, cu venituri de 77,2 milioane de dolari, baschetbalistul Stephen Curry, locul 8, Top 10 fiind completat cu doi jucători de fotbal american: Matt Ryan, cu 67,3 milioane de dolari și Matthew Stafford, cu 59,5 milioane.

 

 

Articole asemanatoare
Serena Williams
Serena Williams, decizia importantă pe care a luat-o din cauza coronavirusului
Angela Merkel
Angela Merkel, de nouă ani cea mai puternică femeie din lume
meghan markle
Meghan Markle îi poartă ghinion prietenei sale? Serena Williams pierde a treia finală cu ducesa în public
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume în 2019

Comenteaza acest articol

Serena Williams, exclusă din Topul Forbes 100 cel mai bine plătiți sportivi ai lumii

by Andreea Damian   1 min
0