Tabu
Slider

Serena Williams, exclusă din Topul Forbes 100 cel mai bine plătiți sportivi ai lumii

forbes

Cunoscuta publicație americană, Forbes, a publicat lista celor mai bine plătiți sportivi din ultimele 12 luni. Nicio femeie nu a fost inclusă anul acesta în Topul celor mai bine plătiți 100 de sportivi ai lumii în 2017.

Serena Williams, singura femeie care figura în acest clasament anul trecut, și-a pierdut locul din cauza concediului de maternitate. Deși a lipsit un an și jumătate din circuitul WTA, tenismena de 36 de ani a obținut însă venituri consistente din contracte de publicitate cu Beats by Dre, Gatorade, JPMorgan Chase, Nike și Tempur-Pedic. Și alte sportive cum ar fi Maria Șarapova (suspendată din cauza dopajului) sau pilotul de curse Danica Patrick (accidentată) lipsesc din top.

Boxerul Floyd Mayweather este cel mai bine plătit sportiv al planetei în 2018, cu câştiguri de 285 de milioane de dolari, potrivit clasamentului publicat marţi de revista americană Forbes. La mare distanță de Mayweather, pe locul al doilea în lume se află primul fotbalist din acest top, Lionel Messi. Vedeta Barcelonei a strâns 111 milioane de dolari în ultimele 12 luni, dintre care 84 de milioane provin doar din salarii și prime. Pe locul al treilea este rivalul lui Messi, Cristiano Ronaldo. Starul portughez de la Real Madrid a încasat venituri de 108 milioane de dolari, dintre care 61 de milioane au provenit din salarii și prime.

Surpriza din acest top este Connor McGregor, aflat pe locul patru. Dublul campion mondial din artele marțiale mixte a încasat 85 de milioane de dolari, plus alte 14 din drepturi de imagine și activități conexe.

Locul 5 este ocupat de un alt fotbalist, Neymar, cu venituri de 90 de milioane de dolari. Următoarele 5 locuri sunt ocupate de baschetbalistul LeBron James, pe locul 6, cu 85,5 milioane de dolari, Roger Federer, pe 7, cu venituri de 77,2 milioane de dolari, baschetbalistul Stephen Curry, locul 8, Top 10 fiind completat cu doi jucători de fotbal american: Matt Ryan, cu 67,3 milioane de dolari și Matthew Stafford, cu 59,5 milioane.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Max von Sydow, actorul din Exorcistul și Urzeala Tronurilor, a murit la 90 de ani

Andreea Damian

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Andreea Damian

Unde petrecem sarbatorile de Pasti

realitatea

Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100

Andreea Damian

Oamenii de știință au aflat cum se poate prelungi speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Cum ar arăta Cabinetul „președintelui” Ye format din celebrități

Andreea Damian

Scrie un comentariu