Home > Slider > Serena Williams a schimbat regulile în tenis dar întâmpină în continuare probleme

Serena Williams a schimbat regulile în tenis dar întâmpină în continuare probleme

serena williams

Una caldă, alta rece pentru jucătoarea de tenis Serena Williams. WTA a clarificat regulamentele sale legate de echipament, pentru a permite ca sportiva americană să poată evolua într-un combinezon mulat, care a atras criticile preşedintelui Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli. Este vorba despre renumitul combinezon mulat botezat de presă „Catwoman”, care a stârnit multe controverse. Din fericire, fanii tenismenei i-au fost alături Serenei și au sprijinit-o cu vorbe încurajatoare.

Vestea proastă e că organizatorii Turneului de tenis de la Roland Garros – acolo unde Serena a îmbrăcat mult discutatul echipament – vor putea în continuare să-i interzică echipementul. Regulile modificate de WTA nu se aplică pentru turneele de Grand Slam. Iar aceste turnee sunt de fapt miza cea mare pentru tenismenă.

Amintiți-vă, oficialii francezi din tenis i-au interzis Serenei să îmbrace combinezonul, deși Nike a creat ținuta mulată ca să-i permită „o mai bună circulaţie sangvină”, a precizat Serena după meci, care s-a confruntat cu complicaţii medicale după ce a născut-o pe fiica sa, Olympia, în septembrie 2017.

„Combinezonul are efectiv o funcţionalitate. Am tot purtat pantalon jucând, pentru că favorizează o mai bună circulaţie sangvină. Este un combinezon amuzant care îmi permite să joc fără nicio problemă”, a explicat ea la vremea respectivă. Și producătorul echipamentului a reacţionat atunci cu un mesaj pe Twitter: „Poţi să scoţi supereroina din costumul ei, dar nu poţi niciodată să-i iei superputerile.”

Pentru a preveni astfel de incidente, Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a anunțat schimbarea unei reguli: „pantalonii leggings și cei scurți slim fit până la jumătatea coapsei pot fi purtați cu sau fără o fustă, pantaloni scurți sau o rochie”.

WTA va oferi, de asemenea, o protecţie mai mare în clasamente pentru jucătoarele care revin în circuit după ce au născut. Modificarea vine după discuțiile apărute odată cu revenirea în circuit a Serenei Williams, după ce a devenit mamă. Jucătoarele care revin după ce au născut sau după accidentări vor putea folosi precedenta lor clasare pentru a participa la 12 turnee într-o perioadă de trei ani.

Serena Williams a revenit în februarie în circuit după ce a născut o fetiţă în septembrie anul trecut. Ea coborâse pe locul 451 în clasamentul WTA.

Articole asemanatoare
Serena Williams
Serena Williams, vizită secretă la bebelușul regal, înainte de turneul Roland Garros
Harry și Meghan
Decizie grea pentru Harry și Meghan: trebuie să aleagă nașii bebeluşului. Serena Williams, printre favoriți
Meghan Markle, probleme cu nașterea? Medici de top: riscurile, mai mari în rândul femeilor de culoare
serena Williams
Serena Williams, detalii despre bebelușul lui Meghan Markle

Comenteaza acest articol

Serena Williams a schimbat regulile în tenis dar întâmpină în continuare probleme

by Andreea Damian   1 min
0