Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Serialul HBO a crescut fluxul de turiști la Cernobîl

Agențiile de turism care oferă excursii în „zona de excludere” de la Cernobîl au raportat o creștere cu 40% a numărului de clienți, față de cifrele de anul trecut. Fluxul de turiști a crescut considerabil din cauza interesului crescut provocat de difuzarea serialului Cernobîl pe postul de televiziune HBO.

Oamenii din întreaga lume au început să manifeste mai mult interes pentru locurile dezastrului din 26 aprilie 1986. Reprezentantul unei agenții de turism a menționat că în luna mai numărul clienților a crescut cu 30%, în timp ce pentru perioada iulie-august numărul de comenzi a crescut cu 40%.

Unele agenții au început chiar să ofere excursii turistice la locurile prezentate în serialul de televiziune. Reuters anunţă că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulţi vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl şi oraşul fantomă care o învecinează.

Cu toate acestea, faptul că un canal american şi nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 în serialul Chernobyl nu este văzut cu ochi buni de presa apropiată de Kremlin, spune jurnalistul Ilya Shepelin, într-un editorial publicat de The Moscow Times. Jurnalistul consideră că presa lui Vladimir Putin a declanşat o mică cruciadă împotriva docu-dramei. O publicaţie care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, a descris serialul ca pe o „caricatură şi nu adevărul”. „Nu mai lipsesc decât urşii şi acordeoanele!”, a comentat şi Stanislav Natanzon, prezentatorul canalului de ştiri Rossia 24. Acesta reproşează serialului o imagine în care a depistat ferestre moderne care sunt lovite de o furtună în oraşul Prîpeat.

ARTICOLE SIMILARE

Ambasada Suediei în România a publicat rețeta secretă de chifteluțe suedeze de la Ikea

Andreea Damian

Igiena excesivă dăunează grav sănătății

realitatea

10 cărți superbe pe care orice femeie ar trebui să le citească

Andreea Damian

Hillary Clinton se lansează în producţia de film și televiziune

Andreea Damian

Endometrioza | 3 simptome care trebuie să te alerteze

Andreea Damian

O pădure cât un teren de fotbal a dispărut în fiecare secundă din 2017, România taie copaci în disperare

Dora Constantinovici

1 comentariu

Moda lansată de HBO cu serialul "Cernobîl" a provocat un fenomen periculos în Ucraina - Stiri eZZ 6 June 2019 at 11:52

[…] Fenomenul periculos în Ucraina, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu