Home > Lifestyle > Serialul HBO a crescut fluxul de turiști la Cernobîl

Serialul HBO a crescut fluxul de turiști la Cernobîl

Cernobîl

Agențiile de turism care oferă excursii în „zona de excludere” de la Cernobîl au raportat o creștere cu 40% a numărului de clienți, față de cifrele de anul trecut. Fluxul de turiști a crescut considerabil din cauza interesului crescut provocat de difuzarea serialului Cernobîl pe postul de televiziune HBO.

Oamenii din întreaga lume au început să manifeste mai mult interes pentru locurile dezastrului din 26 aprilie 1986. Reprezentantul unei agenții de turism a menționat că în luna mai numărul clienților a crescut cu 30%, în timp ce pentru perioada iulie-august numărul de comenzi a crescut cu 40%.

Unele agenții au început chiar să ofere excursii turistice la locurile prezentate în serialul de televiziune. Reuters anunţă că succesul de care se bucură serialul HBO a resuscitat turismul în zonă, tot mai mulţi vizitatori din întreaga lume fiind dornici să vadă cu ochii lor uzina nucleară de la Cernobîl şi oraşul fantomă care o învecinează.

Cu toate acestea, faptul că un canal american şi nu unul rusesc spune povestea dezastrului din 1986 în serialul Chernobyl nu este văzut cu ochi buni de presa apropiată de Kremlin, spune jurnalistul Ilya Shepelin, într-un editorial publicat de The Moscow Times. Jurnalistul consideră că presa lui Vladimir Putin a declanşat o mică cruciadă împotriva docu-dramei. O publicaţie care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty i Fakty, a descris serialul ca pe o „caricatură şi nu adevărul”. „Nu mai lipsesc decât urşii şi acordeoanele!”, a comentat şi Stanislav Natanzon, prezentatorul canalului de ştiri Rossia 24. Acesta reproşează serialului o imagine în care a depistat ferestre moderne care sunt lovite de o furtună în oraşul Prîpeat.

Articole asemanatoare
Cernobîl
În ce condiții poți să vizitezi camera de control de la Cernobîl
Recenzia Loudest Voice – portretul tăticului FOX și al trumpismului internațional
Premiile Emmy
Game of Thrones, record de nominalizări la Premiile Emmy 2019
Influencerii de pe Instagram sunt atrași de Cernobîl ca moliile de bec

Serialul HBO a crescut fluxul de turiști la Cernobîl

by Andreea Damian   1 min
1