Home > Lifestyle > Stiri > Serviciul online Spotify da liber la MP3-uri

Serviciul online Spotify da liber la MP3-uri

Lumea muzicii priveste cu speranta catre un posibil salvator al industriei si un potential rival al Apple iTunes. Viitorul ar putea deveni unul in care muzica e gratuita, in care casele de discuri vor face bani din acordurile de licentiere si pirateria ar fi de domeniul trecutului, la fel ca playerele muzicale si CD-urile.

Primii colonisti ai acestei lumi sunt europenii, mai exact cei abonati la un serviciu muzical online numit Spotify, care se bucura acum de un catalog de piese ce se apropie rapid ca dimensiune de iTunes al Apple. Acesta ofera o alternativa la descarcarea cataloagelor muzicale pe PC-uri si stocarea lor pe iPod-uri, prin acces nelimitat la o vasta colectie de melodii, ce pot fi accesate si ascultate in timp real.
 De la lansarea din luna octombrie, serviciul a prins atat de repede, incat unii analisti il considera posibilul salvator al industriei muzicale si un potential rival al iTunes, iar casele de discuri se unesc in spatele lui, cu speranta de a combate pirateria. Realizat de doi antreprenori online suedezi cu o investitie de 18 milioane de dolari, Spotify a folosit Internetul pentru a strange peste un milion de utilizatori din sapte tari vest-europene, de la lansare si pana acum, din care 250.000 din Marea Britanie. Cititi in urmatorul numar din MONEYEXPRESS un material Newsweek despre serviciul care poate pune capat luptei dintre industria muzicala si muzica online. (Dragos Dragusin)

Articole asemanatoare
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Ultimele 7 zile de Tabu Summer Hits 2012
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME

Loading...

Comenteaza acest articol

Serviciul online Spotify da liber la MP3-uri

by realitatea   1 min
0