Home > Agenda > Sex. Åžoc. Nebunie. Urban

Sex. Åžoc. Nebunie. Urban

Păsăricile lui Juan Manuel de Prada (Editura Rao) e o carte mică și intensă ce conține adevărate metafizici ale p… Pentru cei care așteptau de mult o traducere fără ocolișuri a cuvântului, rafinament, intelectualism. Dacă aveți accese de pudicitate, depășiți-le.

Cel mai controversat roman  contemporan, Versetele satanice (Editura Polirom), o combinație explozivă de tradiție, îngândurare și critică, plus Blocul Iakubian (Editura Polirom) – pe aceeași temă, critica lumii Islamului, a cărui ecranizare a putut fi văzută la TIFF,  în 2006;


Eseurile lui Ernesto Sábato (Editura Rao), mai ales pentru convorbirile „între litere și sânge“ cu Carlos Catania, cealaltă carte a copilului-atomic

Johnatan Safran Foer, Totul este  iluminat (Editura Humanitas  Fiction) fiindcă e directă și suavă pe o temă dură: evreii față cu istoria.

William Styron, Bezna  vizibilă. Amintiri despre nebunie (Grupul Editorial Art). O conferință la temă s-a transformat într-un articol pentru „Vanity Fair“ și, ulterior, într-o carte. Descriere, pe alocuri clinică, despre ce înseamnă să trăiești cu o depresie. 

În vârtejul lumii urbane, Recviem pentru un vis (Editura Humanitas Fiction) aduce la zi problema drogurilor și-a viselor spulberate, iar Chloé Delaume (Locuiesc în televizor, Grupul Editorial Art) ne scoate loisir-ul din cap, experimentând cum se transformă individul care stă 1.451 de ore în fața show-urilor TV.


Loading...

Comenteaza acest articol

Sex. Åžoc. Nebunie. Urban

by realitatea   1 min
0