Home > Sex-Relatii > Sexul, cel mai bun medicament pentru psihic?

Sexul, cel mai bun medicament pentru psihic?

Sexul se numara printre nevoile fundamentale ale noastre si nu avem cum sa ne plangem de asta. In ciuda beneficiilor aduse pe termen scurt, sexul se dovedeste a fi medicamentul ce mangaie psihicul in cel mai tandru mod cu putinta.

Sexul este o placere imbracata in zeci de beneficii. O alinare dupa o zi incarcata, un impuls pentru o zi propice ori o desfatare in momentele de maxima intensitate. Indiferent de momentul in care se produce, sexul este o parte din noi. Daca incercam sa eliminam caracterul erotic al sexului, desi pare greu, intrucat actul in sine este despre erotism, vom descoperi ca acesta nu este numai un joc al pasiunii, ci si un amalgam de beneficii pe plan psihic.

sexul-cel-mai-bun-medicament-pentru-psihic1Sexul stimuleaza autoaprecierea si respectul de sine

Motivatia este un pas spre succes, iar sexul este o alta forma de motivatie. Acesta creste semnificativ autoaprecierea si imaginea de sine, in acest fel sunt stimulate relatiile sociale si intiativa, iar pe de alta parte sunt reduse frustrarile si reactiile negative.

Medicamentul ce elimina stresul si atenueaza depresia

Unul dintre efectele positive ale sexului consta in cresterea capacitatii organismului de a raspunde optim la stres. Astfel, o activitate sexuala regulata favorizeaza mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, chiar si in conditii maxime de stres. Concluzia a fost data in urma unui studiu realizat pe 22 de persoane, unele cu o activitate sexuala regulata, iar altele scazuta. Rezultatele au demonstrat ca cei cu o activitate sexuala mai intensa reuseau sa faca fata mai bine in conditii de stres, precum prezentarea unui discurs in public, spre deosebire de cei cu o activitate sexuala mai scazuta care deveneau foarte usor nervosi. Persoanele deprimate si foarte stresate tind sa diminueze contactele sexuale, opusul a ceea ce ar trebui sa faca. Refuzul deliberat al medicamentului.

sexul-cel-mai-bun-medicament-pentru-psihic2Sexul sporeste bucuria si ne face mai buni

Sexul ne face mai sensibili, mai afectuosi, mai intelegatori, dragastosi si mai romatici prin eliberarea oxitocinei in timpul actului sexual. La nivel comportamental, oxitocina determina, de asemenea, reducerea temerilor si cresterea increderii. Bineinteles, sexul nu o sa ne scape de problemele cotidiene, insa ne ajuta sa privim lucrurile mai relaxati, sa cantarim problemele cu mai mult optimism.

Sexul scade riscul tulburarilor comportamentale

In timpul actului sexual sunt eliminati hormoni care participa la echilibrul psiho-comportamental. Astfel, acesta diminueaza sau elimina accesele de furie, nervozitatea permanenta, atacurile de panica, depresia, anxietatea.


Articole asemanatoare
Top 10 pozitii sexuale periculoase
Afla totul despre bolile cu transmitere sexuala!
Afla ce curiozitati sexuale au dezvaluit vedetele
Alunga monotonia din viata sexuala!

Comenteaza acest articol

Sexul, cel mai bun medicament pentru psihic?

by Georgiana Oprea   1 min
0