Home > Sex-Relatii > Sexul in timpul sarcinii – indicat sau contraindicat?

Sexul in timpul sarcinii – indicat sau contraindicat?

Felicitari! Iti doreai sau nu un copil, ai aflat ca esti insarcinata si stii ca urmeaza o perioada de 9 luni in care organismul tau se va manifesta diferit si vor aparea tot felul de transformari. Este prima sarcina si e normal sa-ti pui tot felul de intrebari despre ce ai voie sa faci si ce nu. Una dintre intrebarile pe care majoritatea femeilor o au este legata de intretinerea relatiilor sexuale pe parcursul sarcinii.

Sexul in timpul sarcinii este permis atata timp cat sarcina are o evolutie normala, departe de aparitia unor complicatii. Chiar daca are loc mai rar, sexul in timpul sarcinii poate fi mai placut datorita lubrifierii vaginale abundente si lipsei de griji in privinta contraceptiei.

Cu toate acestea, femeile insarcinate au un apetit sexual scazut din cauza schimbarilor care se produc in corpul lor, greturilor, oboselii etc. Pe masura ce sarcina avanseaza, durerile si simptomele de disconfort contribuie si ele la o dorinta mai redusa de a face sex. Mai mult, intervine si starea aceea de preocupare si grija pe care multe femei o au cu privire la sarcina lor. Teama ca relatiile sexuale ar putea afecta in vreun fel siguranta sarcinii le domoleste dorinta sexuala de multe ori.

Adorable couple expecting a babyPot dauna raporturile sexuale sigurantei copilului?

Raporturile sexuale din timpul sarcinii nu pot afecta copilul in vreun fel fiindca acesta este protejat de lichidul amniotic si de muschii puternici ai uterului. Dopul de mucus gros, care sigileaza cervixul, ajuta la protectia impotriva eventualelor infectii. In cazul unui orgasm, vei putea simti miscarile copilului. Acest lucru se intampla datorita batailor foarte puternice ale inimii tale, nu pentru ca copilul ar simti vreun disconfort.

In ce situatii ar trebui evitat sexul in timpul sarcinii?

Desi sexul este absolut normal chiar si in timpul sarcinii, femeile ar trebui sa fie precaute si sa intrebe medicul in cazul in care s-au rupt membranele sau au inceput sa aiba contractii inainte de 37 de saptamani pentru ca s-ar putea pune problema unei nasteri premature. De asemenea, aparitia sangerarilor vaginale in trimestrul al doilea sau al treilea al sarcinii poate fi simptom al unei complicatii. In astfel de situatii, medicul va fi nevoit sa va restrictioneze contactul sexual.

Metode de protectie impotriva infectiilor

In ceea ce priveste folosirea prezervativului, aceasta nu este absolut necesara decat in cazul in care partenerul are vreo infectie cu transmitere sexuala sau ai un nou partener in timpul sarcinii. Riscul de a face infectii ar putea afecta sarcina si starea de sanatate a copilului.

Vezi si:

http://www.tabu.ro/copile-care-fac-copii-un-subiect-tabu/

http://www.tabu.ro/indrazneste-sa-preiei-initiativa-in-relatia-cu-partenerul/

http://www.tabu.ro/afla-cum-ar-fi-bine-sa-discuti-cu-copilul-tau-despre-sex/

Articole asemanatoare
relații sexuale
Când au avut loc primele relații sexuale ale omului
sex
7 sfaturi de sex tantric pentru o viață amoroasă sănătoasă
sex
Recesiunea sexuală a generației Z pare mai degrabă o relansare decât o criză
Fifty Shades of Grey
Fifty Shades of Grey: modul în care bestseller-ul deceniului ne-a schimbat viața sexuală

Comenteaza acest articol

Sexul in timpul sarcinii – indicat sau contraindicat?

by realitatea   1 min
0