Tabu
LIFESTYLE

Sfaturi pentru acasa – cum alegi lada frigorifica ideala

Poate ca esti bucatar profesionist sau doar unul de ocazie. Poate ca esti o gospodina ce trebuie sa gateasca pentru o familie mai numeroasa. Poate ca depozitezi mai multe alimente decat majoritatea si le folosesti treptat, pe masura nevoilor. Pentru oricare dintre aceste situatii iti devine un aliat de nadejde un electrocasnic absolut necesar: lada frigorifica.

Cum o alegi? Ce functii trebuie sa aiba? Ce caracteristici? Citeste acest scurt ghid si asigura-te ca iei cea mai potrivita decizie, conforma cu propriile tale nevoi.

Urmareste calitatea fabricatiei

Poti face asta in doua moduri: verificari directe sau cautarea unui brand cunoscut pentru produsele de calitate pe care le ofera. Daca alegi prima varianta, asigura-te ca lada frigorifica pe care urmeaza sa o cumperi este proiectata sa reziste la intemperii (temperaturi variabile, lovituri accidentale etc.), ca are un sistem de inchidere etans si optiuni de compartimentare potrivite nevoilor tale.

In cazul in care vei alege cea de-a doua optiune, iti oferim cateva sugestii: cumpara o lada frigorifica Liebherr, Arctic, Beko,Whirlpool, Gorenje, Indesit, Zanussi sau oricare alt producator cu un nume cunoscut. Exista si exceptii de la regula, insa de obicei brand-urile mai putin cunoscute nu ofera acelasi nivel calitativ al produselor de la producatori consacrati.

Atentie la dimensiuni

Ai de urmarit aici doua aspecte: dimensiunile exterioare si capacitatea de depozitare.

Incadrarea in spatiul in care urmeaza sa depozitezi lada frigorifica este vitala. Daca o vei tine in bucatarie si suprafata acesteia nu este tocmai ampla, cumpara un model mai compact. Daca vei folosi lada frigorifica pentru perioade indelungate si spatiul iti permite, cumpara un model pe masura.

In alta ordine de idei, trebuie sa te asiguri de faptul ca lada frigorifica iti va oferi suficient spatiu, mai exact volumul capacitatii nete de stocare (de obicei e vorba despre capacitati cuprinse intre 100 si 400 litri).

Optiuni de control al temperaturii

La majoritatea modelelor de lazi frigorifice temperatura standard de operare este de -18 grade Celsius. Totusi, pentru nevoi diverse, exista si modele cu functii avansate, ce permit controlul deplin al temperaturii. In acest fel, alimentele ce necesita refrigerare la temperaturi diverse vor putea fi conservate pe termen lung, fara probleme.

Cat de usor se curata lada frigorifica?

Poate ca aceasta ar fi una dintre ultimele intrebari pe care ti le vei adresa. Asta nu inseamna insa ca acest aspect este nesemnificativ. Lada frigorifica, pentru a functiona la parametri optimi, trebuie mentinuta tot timpul curata.

De regula, producatorii specifica maniera in care trebuie curatate lazile frigorifice. Atentia deosebita trebuie acordata substantelor utilizate, intrucat unele pot sa deterioreze invelisul protector din interiorul lazii. Ca facilitate suplimentara, unele modele includ o scurgere sau o tava ce se poate detasa, pentru eliminarea mai usoara a apei in momentul dezghetarii – ai putea cauta si o asemenea lada frigorifica daca vrei sa iti usurezi misiunea de a o curata si dezgheta.

Desigur, va trebui sa urmaresti si clasa energetica sau functiile de care dispune acest aparat electrocasnic, inainte de a-l achizitiona. Daca vei urma si recomandarile de mai sus, te vei asigura de faptul ca vei alege lada frigorifica cea mai potrivita pentru tine.

Extra sfat: daca vrei o varianta mai simpla de a cumpara o lada frigorifica, verifica produsele disponibile in cadrul magazinului online www.demax.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Ibacka, Diana Dondoe si Alina Puscau, “momeala” sexy pe un site matrimonial

OZANA BARABANCEA şi-a tras IUBIT cu 20 de ani mai tânăr! Uite ce bine arata el

Dragostea e oarbă!

realitatea

Cade, feerie glazurată de sărbători

realitatea

Menajerele dau drept exemplu filmul lui Cuaron – Roma pentru a solicita drepturi egale

Dora Constantinovici

Cine e vedeta care a pozat asa in TABU???

realitatea

Scrie un comentariu