Tabu
PEOPLESlider

Shakira, în centrul unui scandal uriaș din cauza unui lănțișor

Fanii frumoasei Shakira s-au arătat revoltați de faptul că unul dintre pandativele pe care le vindea pentru turneul ei muzical afișează un simbol nazist.

Pandantivul era disponibil pe site-ul cântăreței columbiene pentru prețul de 9,95 de dolari și prezenta un soare care este identic cu simbolul Soarelui Negru, cunoscut și ca Schwarze Sonne în limba germană, notează publicația germană Bento. În ciuda faptului că pandantivul este ștampilat cu cuvintele „Shakira El Dorado World Tour”, presa internațională susține că simbolul Soarelui Negru este un model ocult vechi și este în continuare folosit în unele cercuri neo-naziste.

https://twitter.com/Billfromwawa/status/1009137788187537413

Din cauza criticilor aduse de fanii ei, Shakira a scos de la vânzare pandativul, fără să comenteze nimic. Totuși, compania de PR care s-a ocupat de realizarea lui a comentat pe Twitter: „Colierul Live Nation, conceput pentru turneul mondial Shakira El Dorado World, s-a bazat pe simboluri pre-columbiene”. Unii fani au mărturisit că designul are o asemănare neintenționată cu simbolurile neo-naziste. „Ne cerem scuze sincer pentru această asemănare inadvertentă și îl retragem definitiv de la vânzare”, au declarat reprezentanții artistei.

Soarele Negru era o organizaţie secretă în interiorul Societăţii Thule. Thule este un oraş, aşa spune legenda, în nordul Europei, populat de rasa ariană şi scufundat o dată cu Atlantis. Membrii organizației se ocupau cu yoga, Tantra, magia, ocultismul, ştiinţele Templierilor, astrologia. În mod tradiţional, „SS” este tradus prin Schutzstaffel, care înseamnă  detaşament al gărzilor. În realitate, cred unii, „SS” provine de la  Schwarze Sonne. Dar asta nu înseamnă că orice soldat  care purta o uniformă SS era membru al Societăţii Thule.

De asemenea, Castelul Wewelsburg din regiunea Westfalia (Germania), locul unde Heinrich Himmler efectua ritualuri oculte, era decorat cu simboluri care inspirau o „cultură” şi „artă” Schwarze Sonne. Castelul şi zona nu au impus nicio limită imaginaţiei bogate a lui Himmler. Se consideră că acesta îşi imagina renaşterea Cavalerilor Mesei Rotunde, iar împreună cu 12 ofiţeri SS se aduna în camere special amenajate pentru efectuarea unor ritualuri rămase necunoscute. Activitățile de la Wewelsburg se concentrau pe dezvoltarea ideologiilor naziste.

La ora actuală este ilegal să tipăreşti sau să afişezi acest simbol în Germania.

ARTICOLE SIMILARE

Halle Berry a dezvăluit preparatul care o ajută să se mențină tânără

Andreea Damian

De ce primăvara este momentul perfect pentru rinoplastie

Andreea Damian

Biserica Catolică din Germania le cere scuze miilor de copii victime ale abuzurilor sexuale comise de clerici

Dora Constantinovici

Mesajul acid al Laviniei după ce s-a anunțat că divorțează de Bănică

Tabu Tabu

Rezultate PISA 2018. Aproape jumătate din elevii români sunt analfabeți funcțional

Andreea Damian

Teatru pe ritm de hip-hop, într-o premieră absolută la TNB: „E vina ta!”

Tabu Tabu

1 comentariu

Scrie un comentariu