Tabu
LIFE & LOVE LIFESTYLE Slider

Shiori Ito, emblema mişcării #MeToo în Japonia, a primit daune într-un caz de viol

Shiori Ito

Instanța civilă s-a pronunțat în favoarea jurnalistei Shiori Ito, considerată emblema mişcării #MeToo în Japonia, la doi ani după ce a dezvăluit că un șef de la birou a violat-o. Aceasta a primit daune de 3,3 milioane de yeni, adică 30.000 de dolari.

Shiori Ito a declarat în 2017 că a fost violată de un fost prezentator TV, Noriyuki Yamaguchi, în 2015. Yamaguchi a negat întotdeauna acuzaţiile şi a afirmat că actul sexual a fost unul consimţit şi că el a trebuit să o ducă pe jurnalistă în camera lui de hotel pentru că era prea beată. Faptul că jurnalista a obţinut plata daunelor este foarte neobişnuit.

Judecătoria districtului Tokyo îl obligă pe Yamaguchi să-i plătească daunele lui Ito și i-a respins și acțiunea pentru calomnie împotriva ei de 130 milioane de yeni. În hotărârea sa scrisă, instanța a spus că victima a fost „forțată să facă sex fără contracepție, în timp ce se afla într-o stare de ebritate avansată”.

Shiori Ito, care s-a confruntat cu un torent de abuzuri online, după ce și-a făcut curaj să vorbeasc în public despre experiența ei, a prezentat miercuri un banner de „victorie” în fața instanței. „Am castigat. Contra-procesul a fost respins”, a spus ea. Chiar înainte de pronunțarea verdictului, ea a declarat jurnaliștilor că a primit sprijinul opiniei publice pentru decizia de a-l acuza de viol pe fostul prezentator tv.

Jurnalista a dezvălui în cartea sa, Black Box, că i s-a administrat drogul „violului”, dar că nu are cum să știe exact, deoarece poliția nu a testat-o ​​pentru substanțe interzise după ce a depus plângerea inițială.

ARTICOLE SIMILARE

Cum și-a distrus Mihaela Rădulescu hainele în pădure

Tabu Tabu

„Adevărata” Lyudmila de la Cernobîl vorbește pentru prima oară. Ce i-a făcut HBO

Andreea Damian

Gatind NUD: Reteta din Columbia cu actrita Paola Tovar / FOTO: Pui cu legume si …sani goi!

realitatea

Mâncatul de unul singur – semn că suferi de singurătate sau un trend?

Andreea Damian

Selena Gomez, la dezintoxicare. Justin Bieber: “E o betiva si o drogata!”

Veste uimitoare pentru Casa Regală! Kate Middleton, însărcinată cu al patrulea copil

Andreea Damian

Scrie un comentariu