Tabu
lifestyle

Shopping din catalog

Timpul conteaza. La fel si comoditatea. Cumparaturile prin comanda postala “musca“ din clientela retailerilor clasici de haine, pantofi si accesorii. “Cine vrea sa stie incotro merge piata de cumparaturi prin corespondenta nu trebuie decat sa se gandeasca la cat timp isi mai permite sa piarda prin magazine“, scoate in evidenta un avantaj esential in favoarea comertului prin catalog Alexandru Diaconu, directorul AD First Company, firma care luna trecuta a lansat primul catalog La Redoute in Romania.

In afara de economia de timp, Diaconu mai are un argument: “e cea mai la indemana modalitate de a face shopping. Nimic mai simplu decat sa te uiti pe catalog, sa alegi si sa comanzi”. Convins ca “mai ales pe timp de criza, potentialul continua sa fie imens pentru acest tip de comert”, reprezentantul companiei franceze, care vinde prin comanda postala si Internet de peste 4 miliarde de euro pe an, si-a propus ca La Redoute sa ajunga in trei ani numarul unu pe piata locala a comertului prin catalog – care nu ajunge acum nici la 1% din totalul vanzarilor de moda din Romania, o piata estimata la 2,3 mld euro –, monopolizata in prezent de nemtii de la KarstadtQuelle, companie ce si-a deschis reprezentanta romaneasca in 2005, la Satu-Mare.

O afacere larg raspandita in Occident, comertul la distanta pare, la prima vedere, un pariu castigator. Dar nu pentru oricine si nu in orice conditii. Mai multe detalii cititi in ultimul numar al MONEY EXPRESS . (Ileana Ilie)

ARTICOLE SIMILARE

De ce PLOUA DE PASTE? Vine Potopul? STAREA VREMII de Paste

Love story 6

realitatea

De prin redacție: Ce își dorește redacția Tabu de Crăciun

realitatea

Scrie un comentariu