Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Show-ul de televiziune care a băgat spaima în familii: Devii vegetarian sau îți ucidem animalul de companie

O emisiune de televiziune din Marea Britanie le cere participanților să devină vegetarieni sau să-și mănânce propriul animal de companie. Show-ul care se numește Meat the Family presupune ca patru familii unde toți membri sunt consumatori de carne să ia acasă un grijă un animal, ce va ajunge cel mai probabil pe farfuriile lor.

Animalele prezentate în primele episoade includ un miel, un porc, un pui și un vițel. Familiile trebuie să aibă grijă de unul timp de trei săptămâni. Dacă la sfârșitul acestei perioade, membrii refuză să înceteze să mai consume carne, animalul lor va fi sacrificat și li se va cere să-l gătească și să-l mănânce.

Experții susțin că trebuie să mâncăm mai puțină carne pentru a combate schimbările climatice. Iar inițiativa propusă de emisiunea de televiziune din Marea Britanie a fost aplaudată de activiștii de mediu.

Analistul Virginia Mouseler consideră emisiunea „cea mai transgresivă” a anului la festivalul MIPCOM, de la Cannes. „Nu mai este vorba despre sex sau droguri. Carnea devine următorul tabu”, a declarat Virginia Mouseler. „Întrebarea pe care o pun este cum poți să te duci să îți plimbi câinele în timp ce bagi un alt animal în cuptor? Trebuie să trateze acest animal ca un membru al familiei timp de trei săptămâni. Până la urmă, trebuie să decidă dacă îl mănâncă sau  dacă merge la un adăpost de animale”, a mai spus aceasta .

Channel 4 a spus că emisiunile de 3 ore vor prezenta „călătoria” unui animal de la câmp în farfurie. Reprezentanții postului de teelviziune au spus că emisiunea analizează serios „comportamentul și inteligența animalelor, practicile agricole necesare pentru a răspunde cerințelor consumatorilor înfometați … și impactul asupra mediului a industriei cărnii”.

Producătorii show-ului au afirmat că au preluat „unele teme cu adevărat oportune ale alimentației etice” și că a pus întrebări dificile. „De ce considerăm că este acceptabil să mâncăm un miel, dar nu am mânca câinele nostru de companie? Ați putea să începeți să consumați carne după ce i-ați pus un nume animalului?”.  Ei au menționat că emisiunea conține secvențe care vă pot afecta emoțional.

Meat the Family se vrea a fi un experiment emoțional care să schimbe stilul de viață al participanților.

ARTICOLE SIMILARE

Un referendum inutil după chipul și asemănarea politicienilor – n-avem însă bani pentru copii și bolnavi

Dora Constantinovici

Sfaturi pentru a găsi cea mai bună rochie de mireasă

Andreea Damian

Cariera lui R. Kelly se apropie de sfârșit?

Andreea Damian

Dragostea dureaza cat timp stii sa o intretii!

realitatea

Calendare de Advent: ritualul frumuseții înainte de Crăciun

Andreea Damian

Globurile de Aur se îndreaptă spre colaps

Andreea Damian

Scrie un comentariu