Tabu
PEOPLE Slider

Sinéad O’Connor s-a convertit la islamism și acum o cheamă Shuhada

Cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor a anunțat că a convertit la islamism și le-a mulțumit musulmanilor pentru sprijinul lor.

Artista, cunoscută mai ales pentru versiunea sa a hit-ului din 1990 compus de Prince – piesa Nothing Compares 2 U, a spus că și-a schimbat numele în Shuhada. Ea a spus că decizia ei a fost “o concluzie firească a călătoriei inteligente a unui teolog” și a încărcat un videoclip despre ea însăși, cântând Adhan sau chemarea islamică la rugăciune. Joi, irlandezul Imam Shaykh, dr. Umar al-Qadri, a postat un video al cântăreței spunând declarația islamică de credință.

Nu este pentru prima oară când O’Connor, care și-a schimbat din nou numele în Magda Davitt anul trecut, a vorbit în mod public despre religie. În 1992, a declanșat controverse după ce a rupt o fotografie a Papei, în direct, la televiziunea americană. Șapte ani mai târziu, a fost hirotonită de o biserică din Lourdes. Biserica Catolică, care nu permite femeilor să devină preoți, nu a recunoscut ceremonia.

O’Connor a lansat în 1990 albumul “I Do Not Want What I Haven’t Got”, inspirat de destrămarea mariajului său cu muzicianul John Reynolds. Propulsat de single-ul “Nothing Compares 2 U,” preluat de la Prince, albumul a impus-o drept un star cu drepturi depline. În 1992 își retrage numele din competiția pentru Grammy Awards, deși primise 4 nominalizări. Lanseaza “Am I Not Your Girl?”. După doi ani de tăcere, timp în care se alătură turneului lui Peter Gabriel, în 1994, Sinead O’Connor se reîntoarce la muzica pop cu LP-ul “Universal Mother”, bine primit de critici. În 1997 urmează LP-ul “Gospel Oak”, iar la jumătatea anului 2000 lansează “Faith and Courage”, primul album în 6 ani. Doi ani mai târziu urmează “Sean-Nós Nua”, iar în 2003, apare dublul-disc “She Who Dwells…”Urmează apoi o serie de colaborări în 2005, după care lansează “Throw Down Your Arms”, o colectie de clasicuri-reggae care ajunge numărul 4 în Billboard’s Top Reggae Albums chart. Se reîntoare în studio anul următor pentru “Theology”, apărut în 2007.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie trăiește o mare dramă: riscă să-și piardă copiii. Ce a decis judecătorul

Andreea Damian

Arheologii au folosit Inteligența Artificială pentru a descoperi 143 de desene antice în Peru

realitatea

Câţi bani aduce Prințesa Charlotte economiei britanice. Și-a întrecut fratele cu 1 mld. de lire

Andreea Damian

Azi e ziua mondială Emoji – adică a emoticoanelor pe care folosim zilnic

realitatea

Noi reguli pentru a mânca sănătos pe care orice femeie ar trebui să le urmeze

Andreea Damian

Spike Lee va conduce juriul Festivalului de Film de la Cannes din 2020

realitatea

Scrie un comentariu