Home > Lifestyle > Stiri > SINUCIDERE: Regizorul filmului “Top Gun”, Tony Scott

SINUCIDERE: Regizorul filmului “Top Gun”, Tony Scott

Regizorul Tony Scott, cunoscut pentru filme precum ”Top Gun” și ”Revenge”, a murit duminică după ce a sărit de pe un pod din Los Angeles, potrivit autorităților americane citate de BBC. Scott a sărit de pe podul Vincent Thomas. Potrivit autorităților americane, regizorul a fost văzut în timp ce-și parca mașina, iar apoi în timp ce sărea în apă în jurul orei 12.30 (21.30, ora României).

Trupul bărbatului a fost recuperat din apă trei ore mai târziu. Anchetatorii bănuiesc că este vorba de o sinucidere, cu atât mai mult cu cât regizorul a lăsat un bilet de adio.

Tony Scott a încetat din viață la vârsta de 68 de ani. Printre filmele regizate de Tony Scott se numără “Foamea” (1983), cu  Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, “Top Gun” (1986), cu Tom Cruise,  “Poliţistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, “Zilele  tunetului” (1990), cu Tom Cruise, “Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce  Willis şi Halle Berry, “Iubire adevărată/ True Romance” (1993), cu  Christian Slater şi Patricia Arquette,  “Valul ucigaş” (1995), cu Gene  Hackman şi Denzel Washington, “Un admirator fanatic” (1996), cu Robert  de Niro şi Wesley Snipes, “Spioni de elită” (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, “Domino” (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, “De  neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.

A fost  nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi “The Good Wife”, trofeu pe care l-a şi  câştigat în 2002, pentru “The Gathering Storm”. În 1995, a câştigat  Michael Balcon Award, la gala BAFTA.

Articole asemanatoare
Kelly McGillis
Kelly McGillis din „Top Gun”, apariție rară după 32 de ani. Cum s-a transformat actrița
Tom Cruise nu-și va relua rolul din “Top Gun”

Comenteaza acest articol

SINUCIDERE: Regizorul filmului “Top Gun”, Tony Scott

by   1 min
0