Home > beauty > Sistemul brazilian de îndreptare a părului poate cauza cancer

Sistemul brazilian de îndreptare a părului poate cauza cancer

Baba suferă la frumuseţe, dar cât? Celebrul tratament pentru întinderea părului poate fi fatal pentru femei.

Sistemul brazilian de îndreptare a părului este un tratament pe bază de keratină, care a fost popularizat în Brazilia, iar în prezent este disponibil în multe ţări, inclusiv România. S-a descoperit că tratamentul presupune un amestec chimic, iar printre substanţele conţinute se află şi formadehidă, o substanţă cancerigenă, informează Dailymail.co.uk.

Cei care comercializează această soluţie sunt forţaţi de lege să anunţe clienţii de conţinutul periculos al tratamentului şi asupra posibilelor riscuri. Primul pas deja s-a realizat: etichetarea produselor care conţin substanţa de întindere a părului. Biroul procurorului general a acuzat copmpania GIB LLC de publicitate înşelătoare, deoarece produsele ce conţineau soluţia pentru îndreptare a părului fuseseră etichetate ca fiind fără formadehidă, substanţă care poate irita ochii, pielea si plămânii. Conform Dailymail.co.uk, compania a plătit sancţiuni în valoare de 600 000 de dolari şi a fost obligată să-şi notifice consumatorii şi coaforii că produsele sale conţin substanţe chimice care pot cauza cancer şi că le vor supune unor noi teste de laborator pentru detectarea altor substanţe toxice.

Sistemul este în continuare îndrăgit de celebrităţi şi de multi alţi fani ai produsului, în ciuda advertismentelor privind riscurile la care se supun folosindu-l.

Articole asemanatoare
cartof
A folosit sucul de la cartof pe rădăcinile părului. Motivul te va surprinde
STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide
Tratamentul bizar pe care Madonna îl aplică tenului cu furculița
Cum sa adormi mai usor cand esti racit

Comenteaza acest articol

Sistemul brazilian de îndreptare a părului poate cauza cancer

by   1 min
0