Tabu
LIFESTYLEPsihologieSlider

Situații în care părinții își rănesc copiii și nici nu își dau seama

În zilele noastre, există atât de multe recomandări diferite despre cum să ne creștem copiii corect dar deseori sunt destul de controversate. Medicii și psihologii continuă să efectueze noi experimente, să analizeze rezultatele și apoi să facă noi liste de recomandări. La început, aceste sfaturi pot părea ciudate, dar când aflați mai multe detalii, acestea se dovedesc a fi destul de utile.

Bright Side a analizat studiile și a pregătit o listă cu lucruri dăunătoare pentru copii, potrivit specialiștilor.

Gâdilatul

S-a întâmplat de nenumărate ori ca adulții care au vrut să-i facă pe copii să râdă să înceapă să îi gâdile. Dar un cercetător de la Universitatea din California a aflat în urmă cu mulți ani că gâdilatul nu provoacă aceeași senzație de fericire ca o glumă amuzantă. Este doar o iluzie de râs fericit. În acest caz, copiii râd incontrolabil ca urmare a unui reflex. Aproape toți oamenii râd când sunt gâdilați. Cei mici râd, chiar dacă nu le face plăcere.

Pui jucării în pătuțul copilului

Nu toți părinții își dau seama că pentru un somn bun, bebelușii au nevoie doar de o saltea bună, de un cerșaf și de o pătură, în caz că se face rece în camera lor. Uneori, o pernă poate fi folosită (una mică și plată). Cu toate acestea, potrivit studiilor, înainte de o anumită vârstă, copiii nu au nevoie de perne. De asemenea, copiii nu au nevoie de decorațiuni, deoarece jucăriile moi sau jucăriile de orice fel, pot deveni în orice moment o problemă. Acestea pot trezi copilul sau chiar pot cauza probleme de respirație dacă și-o pun din greșeală pe față.

Folosești o lampă de veghe

E la modă să aprinzi lampa de veghe în camera copilului, dar nu e sănătos. Hormonul de creștere produs în timpul somnului este secretat pe întuneric. Motivele pentru utilizarea unei lămpi de veghe pot fi diferite. De cele mai multe ori, părinții o fac pentru propriul confort: este mai ușor să schimbi scutecele în acest fel. Unii părinți sunt doar speriați de întuneric, așa că lasă lumina aprinsă pentru a împiedica copilul să dezvolte aceste fobii și cred că lampa de veghe poate fi de ajutor.

Scuturarea copilului

Fiecare părinte s-a aflat într-o situație când a fost greu să pună copiii la culcare fără a-i agita. Uneori, acest proces durează atât de mult, încât părinții sunt deja epuizați, dar copilul lor încă nu este. Pediatrii susțin că este posibil să evite aceste probleme dacă înveți copilul să urmeze un program de somn de la naștere și să scape de orice iritare externă și internă.

Ascunderea oglinzilor de copii din cauza superstițiilor

Există o superstiție care presupune să ascundem oglinzile de copii, deoarece „s-ar putea îmbolnăvi”. Acesta este un concept cu adevărat ciudat, potrivit pediatrilor și psihologilor din întreaga lume. Experții recomandă părinților să se joace cu copiii lor folosind o oglindă, deoarece ajută la dezvoltarea conștiinței de sine. La vârste diferite, copiii au reacții diferite la reflectarea lor în oglindă, dar pentru ei este întotdeauna o experiență fascinantă și pozitivă.

Crearea unui mediu steril pentru copil

Ne-am obișnuit să gândim că o casă curată este extrem de importantă. Dar cercetătorii din diferite țări sunt de acord că atunci când mediul este prea curat afectează dezvoltarea copilului. Mediile sterile încetinesc formarea unui sistem imunitar puternic care este gata să lupte împotriva infecțiilor și promovează reacții alergice precum astmul, rinita și dermatita atopică. Cele mai mari greșeli pe care le fac părinții sunt curățenia excesivă și interzicerea copiilor lor de a intra în contact cu animalele de companie. Cu cât un copil se cofruntă mai devreme de un potențial alergen, cu atât mai rapid sistemul imunitar va învăța să îl trateze ca pe un lucru normal.

Înveți copilul să folosească olița prea devreme

Folosirea oliței este un subiect foarte controversat. Cel mai important este să nu respectați recomandările persoanelor care nu sunt experți. Nu vă așteptați ca cei mici să înceapă să folosească olița de la un an. La această vârstă, ei încă nu știu să reacționeze corect la semnalele corpului lor. Vezica are nevoie de aproximativ 3 sau 4 ani pentru o dezvoltare normală. Urinarea în scutece, ajută de fapt la dezvoltarea vezicii urinare.

Lași copilul să meargă desculț pe suprafețe plane

Copiii încep să meargă cam la vârsta de un an, în medie. Când se întâmplă acest lucru, unii părinți se grăbesc să cumpere încălțăminte de casă, alții îi lasă să meargă desculți. Cercetătorii încă nu sunt de acord cu privire la cel mai bun, dar sunt de acord că nu toate suprafețele sunt bune pentru mers. Este minunat dacă aceștia au șansa să meargă desculți pe nisip, iarbă sau roci netede. Dar nu este foarte util să mergi pe suprafețe perfect plane. În acest fel, mușchii picioarelor nu se dezvoltă corect și întreaga încărcătură este pusă pe tendoane. Acest lucru poate duce la probleme privind dezvoltarea piciorului.

Îl forțezi să mănânce tot din farfurie

Multe bunici (și mame) devin cu adevărat triste când copiii nu vor să își termine mesele. Încep să încerce să îi convingă pe copii, să-i șantajeze sau chiar să îi amenințe. Farfuria va rămâne „curată”, dar singurii oameni care sunt fericiți sunt părinții. Puțini oameni știu că acest comportament contribuie la dezvoltarea obiceiurilor alimentare proaste. În plus, nu este absolut necesar să le oferiți copiilor o mulțime de mâncare simultan. Au nevoie de o singură masă și o băutură.

Îl hrănești cu lingura

Nu ar trebui să îi ajutăm pe copii să mănânce atunci când ei pot deja să folosească o lingură singuri. Potrivit cercetătorilor, copiii care mănâncă singuri au capacitatea de a mânca în ritmul lor și de a studia gustul alimentelor, ceea ce îi ajută să dezvolte atitudinea potrivită față de alimente.

Îl ferești de alergeni

Experții suedezi susțin că, pentru a reduce riscul de a dezvolta o alergie la unele alimente, părinții ar trebui să le ofere câte puțin din orice. Nu numai că nu este dăunător să le oferi copiilor alimente cu potențial alergen la o vârstă fragedă, dar este destul de benefic. Sistemul imunitar învață să reacționeze corect la ei.

Îl forțezi să-și împartă jucăriile

În jurul vârstei de 2 ani, copiii încep să își dezvolte simțul proprietății. Acesta este motivul pentru care oricine dorește să ia ceva de la un copil este tratat ca un intrus. Din păcate, foarte puțini părinți înțeleg de fapt acest lucru. Părinții nu doresc ca copiii lor să fie văzuți ca oameni lacomi. Acesta este motivul pentru care i-ar putea obliga să împartă jucării sau mâncare. Psihologii sunt însă convinși că, făcând acest lucru, creștem copii „docili”. Ei nu sunt capabili să-și audă propriile dorințe și acționează împotriva propriilor dorințe. În cele din urmă, ei vor fi bărbați și femei care nu pot spune „nu”, chiar și atunci când este în interesul lor.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată casa pe care Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au scos-o la vânzare – VIDEO

Andreea Damian

Mamele celebre și fiicele lor care le seamănă izbitor

realitatea

Momente de cumpănă pentru Draga Olteanu Matei

Andreea Damian

Fifty Shades of Grey: modul în care bestseller-ul deceniului ne-a schimbat viața sexuală

Andreea Damian

Andreea Berecleanu, gest prețios în memoria Cristinei Țopescu

Tabu Tabu

Se scumpeşte parcarea în Capitală. Taxele vor creşte cu 15%

Andreea Damian

Scrie un comentariu