Home > Lifestyle > Slăbiţi uşor cu ardei iute!

Slăbiţi uşor cu ardei iute!

Dacă vreţi să slăbiţi şi nu chiar nu mai găsiţi nicio soluţie care să vă uşureze dietele, vă informăm că specialiştii de la Universitatea Purdue din Indiana vă vin în ajutor. Aceştia au descoperit că ardeiul iute vă poate ajuta reducându-vă simţitor pofta de mâncare şi crescând consumul de energie.

“Am descoperit că ardeiul iute ne poate scădea apetitul şi ne poate ajuta să ardem mai multe calorii după ce mâncăm. Este valabil mai ales în cazul celor care nu consumă ardei iute de obicei. Ceea ce este minunat e faptul că nu trebuie să facem un efort prea mare în acest sens, doar să punem puţină boia iute peste mâncarea pe care o consumăm oricum. Dacă la asta adăugăm mâncarea sănătoasă şi exerciţiile fizice, succesul e garantat!”, a declarat unul dintre profesorii care s-a ocupat de acest studiu.

În raportul studiului sunt prezentate efectele ardeiului iute în condiţiile în care participanţii consumau doar o jumătate de linguriţă de boia iute la fiecare masă, o cantitate de condiment mai mult decât uşor de consumat de către o persoană normală. Raportul final mai arată că aceste efecte benefice se datorează unuia dintre componenţii care se regăsesc în ardeiul iute, capsaicina. De asemnea, efectele capsaicinei sunt cu atât mai intense cu cât ardeiul este folosit în formă cât mai apropiată de cea naturală. Astfel, efectele unui ardei iute consumat proaspăt sunt mult mai evidente decât cele care au fost observate după consumarea unor pilule care conţineau capsaicină. Acest lucru este posibil din cauza iuţimii resimţite la nivel senzorial şi care cam taie pofta de mâncare, creşte consumul de energie şi ridica temperatura corporală.

La studiu au aprticipat 25 de persoane. 13 consumau ardei iute în mod curent, iar 12 nu aveau acest obicei. Aceştia din urmă au mărturisit că după ce au consumat ardei iute au remarcat că nu le mai era foame şi nici nu mai simţeau poftă pentru produse sărate, dulci sau care conţin grăsimi.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

2 Responses

Comenteaza acest articol

Slăbiţi uşor cu ardei iute!

by realitatea   1 min
2