Home > beauty > Smokey eyes – step by step

Smokey eyes – step by step

In anii ‘20 apar primele televizoare si implicit primele emisiuni, in stransa legatura cu aparitia lor se dezvolta si industria cosmeticelor. Imaginile difuzate, dupa cum stim, erau alb-negru, de aceea actorii erau nevoiti sa aiba un machiaj strident al ochilor, iar buzele fie erau colorate cu un rosu intens, fie cu albastru, astfel ca pe micile ecrane sa se vada o nuanta de gri.

SMOKEY EYES STEP BY STEPTot in anii ’20, datorita televizorului, oamenii obisnuiti se lasau inspirati de vedetele vremii si isi face aparitia trend-ul flapper girl. Acest tip de machiaj se caracteriza prin machiajul puternic al ochilor, accentuati cu negru, descendent, buze subtiate, rujul folosit fiind in nuante de rosu, visiniu si chiar negru. Blush-ul se aplica pe centrul pometelui, fiind in nuante de roz aprins, iar tenul avea o nuanta ivoire. Am vorbit despre toate acestea pentru ca decada anilor ’20 si machiajul acestei decade reprezinta prima forma a smokey eyes-ului de astazi. In zilele noastre, poate lua mai multe forme, insa indiferent de forma pe care o ia, punctul comun al tuturor tipurilor este trecerea de la o nuanta foarte inchisa pe pleoapa mobila la una deschisa, aceasta trecere fiind graduala. In tema articolului am realizat si un tutorial, un smokey eyes clasic, as putea spune.

TENUL

Janine, modelul meu, are ca forma a fetei, o combinatie rotund/ovala. Pentru a o corecta, am apelat la contouring. Astfel, pentru a-i micsora fruntea i-am aplicat un fond de ten in nuante inchise pe extremitatile fruntii, in zona sprancenelor, a nasului si a cearcanelor am aplicat un corector foarte deschis. Pentru a sculpta obrajii, am aplicat acelasi fond de ten inchis, care a fost aplicat si pe barbie pentru a o scurta. Prin tehnica blending am realizat trecerea intre nuante, apoi am aplicat fondul de ten in nuanta pielii iar pentru fixare am folosit si pudra compacta minerala, care da naturalete.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

OCHII

Fiind punctul central al acestui tip de machiaj, voi explica cat mai bine etapele. Imediat sub sprancene am aplicat un corector alb, acesta va defini si ilumina zona sprancenelor, dar in acelasi timp va da un efect de lifting si luminozitate arcadei.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

 

Pentru colorarea sprancenelor am ales o nuanta naturala de fard si voi respecta forma lor, sa nu uitam ca in acest an se poarta sprancenele naturale, care nu trebuie sa fie perfect definite.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

 

Revenim la ochi si pe arcada aplicam un fard irizant in nuante ivoire.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

In pliul pleoapei aplicam un fard in nuante de cupru, pe care, prin blending il difuzam spre coltul intern al ochiului si spre arcada. Acelasi fard va fi aplicat si pe pleoapa inferioara.

SMOKEY EYES STEP BY STEP
Pentru accentuarea si adancirea pliului aplicam un fard in nuante de maro, cu textura mata.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

Pleoapa mobila va fi acoperita cu fard negru mat, trecerea intre nuante va fi realizata prin blending.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

Acelasi fard negru va fi aplicat si pe linia genelor inferioare. Pe waterline intervenim cu un creion negru, acesta va da profunzime privirii, iar daca ai ochii deschisi la culoare ii va evidentia si mai mult.

SMOKEY EYES STEP BY STEP  SMOKEY EYES STEP BY STEP
Aplicam mascara.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

Pentru ca nu vrem sa parem incarcate, vom colora buzele cu un ruj nude.

SMOKEY EYES STEP BY STEP

Machiajul smokey eyes a revenit in trend cu regularitate, fiind de altfel cel mai cunoscut machiaj de seara. A inspirat si inca inspira vedete, fotografi si chiar mirese. La scoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, unde Alina Brailescu, make-up artist-ul nostru preda cursuri, acest tip de machiaj face subiectul unei intregi sedinte, pe langa tipsurile de realizare a lui inveti si tehnica blending.

Multumim lui Cristian Dobre, fotograf si Janine, modelul nostru.

Articole asemanatoare
make-up pentru petreceri
12 propuneri de make-up pentru petrecerile de sărbători
machiaj
Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor
make-up
14 trucuri de make-up pentru femeile mai în vârstă
pictura pe nas
Pictura pe nas, noul trend pe Instagram

Loading...

Comenteaza acest articol

Smokey eyes – step by step

by realitatea   2 min
0