Tabu
HEALTH

Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

durerile articulare

Durerile articulare pot fi cauza unei vătămări, semn al îmbătrânirii sau al unei afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau guta, dar și o urmare a obezității. Uneori durerile articulare poate fi atât de severe, încât vă pot afecta calitatea vieții și vă împiedică să faceți lucrurile pe care le iubiți.

În unele cazuri, durerile articulare reapar după ce ați urmat un tratament deoarece nu există suficient colagen în articulații. Medicina tradițională orientală recomantă o băutură pe bază de turmeric, căreia de-a lungul anilor i-a crescut popularitatea datorită capacității sale dovedite de a ameliora diferite tipuri de dureri articulare, de a întări tendoanele și ligamentele, precum și de a proteja organismul împotriva unor boli cum ar fi gripa.

Pe lângă turmeric, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și analgezice, acest remediu conține ghimbir, morcov, citrice, ananas și castraveți, ce oferă numeroase beneficii. Vitamina C din citrice ajută și la formarea colagenului, care este foarte important pentru menținerea articulațiilor sănătoase. Vitamina A și beta-carotenul din morcov ameliorează durerile articulare și artrita, iar siliciul din castravete ameliorează guta prin scăderea nivelului de acid uric din organism.

Băutura este foarte ușor de obținut. Aveți nevoie de

1/2 ceașcă de de suc de morcov proaspăt

– 1 cană de ananas proaspăt sau congelat

– 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt

– 1 lingură de turmeric

– 1 lingură de suc de portocale

– 1 banană (opțional)

– 1 cană de lapte de migdale (opțional)

Adăugați toate ingredientele la blender și amestecați la viteză ridicată până obțineți o pastă. Dacă amestecul este prea gros, adăugați suc de morcovi sau lapte de migdale.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai utile uleiuri esențiale pentru anxietate

Andreea Damian

Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat

realitatea

7 smoothie-uri perfecte pentru sezonul primavara-vara

realitatea

Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

realitatea

Schimbări importante! Instagram impune o nouă restricție

Andreea Damian

Avertisment sumbru: Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

Andreea Damian

Scrie un comentariu