Home > Health > Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

durerile articulare

Durerile articulare pot fi cauza unei vătămări, semn al îmbătrânirii sau al unei afecțiuni cronice, cum ar fi artrita sau guta, dar și o urmare a obezității. Uneori durerile articulare poate fi atât de severe, încât vă pot afecta calitatea vieții și vă împiedică să faceți lucrurile pe care le iubiți.

În unele cazuri, durerile articulare reapar după ce ați urmat un tratament deoarece nu există suficient colagen în articulații. Medicina tradițională orientală recomantă o băutură pe bază de turmeric, căreia de-a lungul anilor i-a crescut popularitatea datorită capacității sale dovedite de a ameliora diferite tipuri de dureri articulare, de a întări tendoanele și ligamentele, precum și de a proteja organismul împotriva unor boli cum ar fi gripa.

Pe lângă turmeric, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și analgezice, acest remediu conține ghimbir, morcov, citrice, ananas și castraveți, ce oferă numeroase beneficii. Vitamina C din citrice ajută și la formarea colagenului, care este foarte important pentru menținerea articulațiilor sănătoase. Vitamina A și beta-carotenul din morcov ameliorează durerile articulare și artrita, iar siliciul din castravete ameliorează guta prin scăderea nivelului de acid uric din organism.

Băutura este foarte ușor de obținut. Aveți nevoie de

1/2 ceașcă de de suc de morcov proaspăt

– 1 cană de ananas proaspăt sau congelat

– 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt

– 1 lingură de turmeric

– 1 lingură de suc de portocale

– 1 banană (opțional)

– 1 cană de lapte de migdale (opțional)

Adăugați toate ingredientele la blender și amestecați la viteză ridicată până obțineți o pastă. Dacă amestecul este prea gros, adăugați suc de morcovi sau lapte de migdale.

Articole asemanatoare
durere
De ce oamenii simt mai multă durere când vremea este rece și umedă
7 smoothie-uri perfecte pentru sezonul primavara-vara
Smoothie pentru mahmureala
Winter smoothies

Comenteaza acest articol

Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

by Andreea Damian   1 min
0