Home > Agenda > eveniment > “Socks for life” – Unul din zece copii este născut prematur

“Socks for life” – Unul din zece copii este născut prematur

Proiectul “Socks for life” este lansat în România cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității de către Asocitia Unu și Unu și Micolino și își propune să aducă în atenția opiniei publice prematuritatea, ca fenomen alarmant aflat într-o pantă ascendentă și să contribuie la realizarea unei campanii extinse de informare și prevenție.

A da naștere unui copil este una dintre cele mai frumoase și importante experiențe pe care poate să o aibă o mamă și se presupune că ar fi o experiență pozitivă. A avea un bebeluș înainte de termen este o adevarată traumă pentru fiecare mamă și fiecare familie care se confruntă cu o astfel de situație.

La nivel mondial, se nasc anual 15 milioane de copii prematuri. Mai mult de 1 milion dintre aceștia mor. Pe măsură ce acești copii evoluează, există riscul de a prezenta dizabilități de învățare și de comportament, paralizie cerebrală, infecții, boli cardio-respiratorii, diabet, probleme de vedere, un risc cu mult crescut față de copiii născuți la termen.

De cele mai multe ori, o naștere prematură înseamnă niște sacrificii economice mari și o luptă continuă cu sistemul medical. Creșterea conștientizării fenomenului de prematuritate este primul pas în lupta cu acest fenomen real, ce se întâmplă la nivel mondial. Rata de prematuritate ar putea fi redusă semnificativ iar sistemul medical ar putea cunoaște o dezvoltare și îmbunătățire a tratamentelor destinate bebelușilor născuți prematur.


Comenteaza acest articol

“Socks for life” – Unul din zece copii este născut prematur

by   1 min
0