Home > Health > Soia – un pericol ascuns pentru sanatate

Soia – un pericol ascuns pentru sanatate

Deja nu mai este un mister ca soia este modificata genetic si plina de erbicid. Daca inainte era considerat un produs cat se poate de natural, mai multe studii au descoperit o serie de efecte negative ce survin odata cu consumarea acestui produs.

Boabele de soia contin 39% proteine si 17% ulei, acestea jucand un rol important in prevenirea unor boli. Insa, atunci cand este consumata in cantitati mari, intervin mai multe efecte negative asupra organismului.

S-a constatat ca un consum moderat de soia poate duce la infertilitate (soia face rau copiilor inca de cind se afla in uterul mamei) si la cancer de san.

Soia–un-pericol-ascuns-pentru-sanatate1Consumul de soia poate provoca reactii alergice

Pot aparea reactii alergice la mai bine de 48 de ore de la consumul acestui produs, iar simptomele pot fi urmatoarele: mancarimi, febra, stari de voma, diareee, eczeme, acnee, dermatita atipica, colita, respirație dificila, conjunctivita si hipotensiune.

Corpul percepe soia ca fiind daunatoare si pentru a se apara produce anumite substante. Deoarece corpul nu are suficient timp pentru a produce anticorpi, alergia nu apare la primul contact cu alimentul.

Femeile insarcinate ar trebui sa evite soia

Cele mai afectate de acest produs prin introducerea in alimentatie sunt femeile insarcinate, care trebuie sa se fereasca de orice fel de mancare care conține soia si la fel trebuie procedat si in cazul copiilor. Motivul pentru care trebuie eliminata din alimentatie este dat de anumiti compusi, fitoestrogeni si izoflavone, care produc mai multe transformari hormonale in organism.

Totusi, sunt unele metode prin care puteti elimina pericolele provenite din consumul acestui produs.

Produsele din soia trebuie sa fie folosite cat mai rar si sa reprezinte doar o mica parte din dieta zilnica, alaturi de legume, cereale integrale si carne slaba.

Verificati cu atentie produsele de soia pe care le cumparati

Etichetele trebuie sa fie verificate de fiecare data atunci cand cumparati un produs din sau pe baza de soia si sa fie ales doar cel pe care scrie ca este organic.

Concentratele de proteina din soia trebuie ocolite pentru ca presupun o procesare puternica care fac rau organismului.

Vezi si: 

http://www.tabu.ro/sanatate-grasimile-din-alimentatie-2/ 

http://www.tabu.ro/dieta-singurul-aliat-in-lupta-cu-kilogramele/ 

https://www.tabu.ro/dieta-pentru-un-stomac-plat/

Articole asemanatoare
alimente sănătoase
7 alimente sănătoase care consumate în exces ne fac mult rău
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate

Comenteaza acest articol

Soia – un pericol ascuns pentru sanatate

by realitatea   1 min
0