Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Solista formației Roxette, Marie Fredriksson a murit după o luptă de 17 ani cu cancerul

Cântăreața suedeză Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o luptă de 17 ani cu cancerul. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a fan clubului formației Roxette. În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală și a urmat un tratament agresiv. În 2009, artista și-a revenit și a reușit să se întoarcă pe scenă, timp în care formația Roxette a scos mai multe albume și a participat la concerte. În 2016, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și medicii au sfătuit-o să se retragă. Marie Friedriksson s-a născut pe 30 mai, în 1958, în sudul Suediei. În 1986, alături de Per Gessle, a format trupa Roxette, devenită cunoscută internațional, pentru piese precum „Listen to Your Heart”, ”It Must Have Been Love”, „The Look” etc.

Marie Fredriksson s-a născut în localitatea Össjö, fiind cea mai mică din cei cinci copii. Familia s-a mutat mai târziu în micul orăşel Östra Ljungby, unde părinţii îşi găsiseră de muncă. Interesul ei pentru muzică a crescut în anii adolescenţei când i-a descoperit pe deja consacraţii Joni Mitchell, The Beatles şi Deep Purple. La 17 ani, s-a înscris la un liceu de muzică şi a început să performeze în cadrul teatrului local, potrivit www.dailyroxette.com. În 1978, l-a întâlnit pe Stefan, cu care s-a mutat în oraşul Halmstad şi căruia i s-a alăturat, în cadrul formaţiei sale Strul, care a devenit mai târziu Mamas Barn, potrivit www.europopmusic.eu. Nu a avut succes cu niciuna dintre ele. Un alt prieten de-al său împărţea un studio de repetiţii cu Per Gessle, care ascultând-o i-a aranjat o audiţie cu faimosul producător suedez Lasse Lindbom. Impresionat de vocea ei, acesta i-a oferit Mariei un contract. Aşa a început cariera solo a Mariei Fredriksson. Lasse Lindbom i-a propus să înregistreze un duet împreună, ”Sĺ nära nu”, fapt ce a dus la integrarea ei în Lasse Lindbom Band. Per Gessle a început să o încurajeze să înceapă o carieră solo. În cele din urmă, Fredriksson a acceptat şi a înregistrat primul său album solo ”Het vind”, ”Ännu doftar kärlek” fiind primul single, potrivit www.dailyroxette.com.

Lasse, Marie, Per şi Mats ”MP” Persson au înfiinţat o nouă trupă numită ”Spännande Ostar” (”Exciting Cheeses”), susţinând concerte în cluburi. Mai târziu, Lasse şi Marie au început să lucreze la realizarea celui de-al doilea album. Albumul a fost lansat în 1986, fiind intitulat ”Den sjunde vĺgen”. În acelaşi an, Marie Fredriksson şi Per Gessle au înfiinţat trupa Roxette. Cei doi au avut un prim succes în Suedia, cu melodia ”Neverending love”, care însă nu a trezit nici un interes în străinătate.

Un nou album solo – ”Efter stormen” – a înregistrat în 1987. În 1989, Roxette a avut, în SUA, un neaşteptat succes cu ”The look”. Aproape peste noapte, Fredriksson şi Gessle s-au văzut transformaţi din doi cântăreţi suedezi în artişti internaţionali care au început să-şi promoveze muzica în turnee, vânzând milioane de copii şi primind numeroase premii. Marie Fredriksson s-a întors la cariera ei solo, în 1992, înregistrând albumul ”Den ständiga resan” (”The Eternal Journey”). Albumul a fost auto-portretul său muzical, fiind scris ca un jurnal, cu melodii personale conţinând melodii despre viaţa ei, sentimente şi relaţii, potrivit www.dailyroxette.com. Melodia ”Ett enda liv” a avut ca subiect sinuciderea unui bun prieten al cântăreţei.În timpul turneului mondial ”Joyride” susţinut de Roxette în Australia, în 1992, Marie l-a întâlnit pe Mikael Bolyos, un cântăreţ, compozitor, pianist şi chitarist suedez, prieten al formaţiei. Peste trei zile cei doi erau logodiţi, iar un an mai târziu, la 29 aprilie 1993 se năştea fiica lor Inez Josefin. Cei doi s-au căsătorit în 1994. Cel de-al doilea copil, Oskar Mikael s-a născut la 26 noiembrie 1996. (sursa)

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Cel mai sincer interviu: cum s-a îndrăgostit Melania de Donald Trump, acum 20 de ani

Andreea Damian

Roxana Ciuhulescu pleacă de la ProTV!

Se insoara BITTMAN! Afla cu cine! FOTO

Uită de Hygge! Există un alt cuvânt de care ai cu adevărat nevoie pentru a găsi fericirea

Andreea Damian

Alimentele fermentate sunt cele mai importante pentru sănătate. 5 alegeri înțelepte

Andreea Damian

Scrie un comentariu