Home > Lifestyle > Deco > Soluția 100% naturală care te scapă de mucegaiul din locuință pentru totdeauna

Soluția 100% naturală care te scapă de mucegaiul din locuință pentru totdeauna

mucegai
Mucegaiul este dăunător sănătății. Mulți dintre noi căutăm soluții care să ne scape de acest „dușman” inestetic și urât mirositor.

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul este o ciupercă microscopică, parazită, care se înmulțește prin microspori. Apariția sa este favorizată în primul rând de umezeală, căldură, dar și de întuneric. În lume există peste 150.000 de specii de mucegai.

O expunere la mucegai îți poate afecta sănătatea în numeroase feluri. Cea mai comună problemă este alergia la mucegai. Pentru a dezvolta o astfel de alergie, trebuie ca sistemul tău imunitar să intre în contact cu alergenii produși de mucegai și să considere acea substanță o amenințare. Poți dezvolta o astfel de reacție la orice vârstă. O altă afecțiune care poate fi cauzată de prezența mucegaiului este astmul. Durerile de cap şi chiar depresia sunt doar alte câteva din afecțiunile care pot fi cauzate de mucegaiul care se dezvoltă în locuințe.

În cazul în care vreți să scăpați definitiv de mucegai, însă nu vreți să o faceți prin intermediul produselor chimice, există o soluție mai simplă, naturală și extrem de eficientă.

Ingrediente:

  • oțet de mere – 100 de ml
  • apă – 100 de ml
  • apă oxigenată – 10 ml
  • bicarbonat – două linguri
  • lămâie-  veți utiliza doar zeama

Amestecați ingredientele într-un vas și puneți amestecul într-in recipient cu pulverizator. Pulverizați din abundență amestecul peste zonele acoperite de mucegai. După ce soluția a acționat trei – patru ore, puteți șterge peretele cu ajutorul unei cârpe.


Comenteaza acest articol

Soluția 100% naturală care te scapă de mucegaiul din locuință pentru totdeauna

by Andreea Damian   1 min
0