Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Somnul, cheia pentru o viață sexuală satisfăcătoare

Femeile care se odihnesc suficient sunt mult mai mulțumite de viața lor sexuală, arată un nou studiu. Un somn bun îmbunătățeștes sexul femeilor de vârstă mijlocie sau chiar și pe cele trecute de a doua tinerețe.

Cercetătorii americani, care au analizat datele a 93.668 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, au descoperit că cele care au dormit 7-8 ore pe noapte au fost mai puțin mulțumite de viața lor sexuală, comparativ cu cele care au dormit peste 8 ore, potrivit unui raport publicat în revista „Menopause”. Insomnia este, de asemenea, o cauză care le determină pe aceste femei să se simtă nemulțumite de viața lor sexuală, au mai constatat cercetătorii.

Nimeni nu știe sigur de ce un somn sărac este responsabil pentru un sex nesatisfăcător, dar autoarea studiului, dr. Juliana Kling susține, profesor la Clinica Mayo din Scottsdale, că „somnul este foarte important pentru funcționarea noastră. Lipsa somnului duce de multe ori la dificultăți de concentrare. Iar centrii sexuali se află în creier iar dacă nu ne putem concentra, și viața noastră sexual are de suferit.” Iar studiile pe femeile mai tinere par să demonstreze acest lucru. „Numărul de ore de somn în timpul nopții a fost legat de nivelul de dorință sexuală a doua zi”, a spus Kling. „Dar e posibil ca și vârsta femeilor să le afecteze somnul, prin urmare va avra un impact asupra vieții lor sexuale”, a adăugat aceasta.

Majoritatea femeilor participante la studiu au susținut că sunt oarecum sau foarte mulțumite de activitatea lor sexuală, motivând că dorm noaptea între 7 și 9 ore. Iar printre cele care dormeau mai puțin de 7 ore, sexul avea loc din ce în ce mai rar și era mai puțin satisfăcător.

Concluziile cercetării sugerează că cele 8 ore de somn recomandate de medici noaptea sunt importante pentru un sex perfect.

ARTICOLE SIMILARE

ZODIAC SEXUAL – cu cine te potrivesti amoros in functie de semnul astral

Papa Francisc șochează din nou: „Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu este tabu”

Andreea Damian

Femeile si barbatii pot fi doar prieteni?

realitatea

THREESOME: Cum faceau dragoste Andreea Balan, Keo si Misty!

10 lucruri pe care cuplurile fericite le fac înainte de a merge la culcare

Andreea Damian

JOJO, vedeta ediției “Tabu-Special Sex”

realitatea

1 comentariu

Eleonor 29 June 2018 at 14:06

Eu iau maxatin atunci cand vreau sa imi maresc performantele sexuale.

Răspunde

Scrie un comentariu