Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Sophia Loren revine pe marele ecran după o absență de 10 ani

Sophia Loren, în vârstă de 84 de ani, se întoarce pe marele ecran după o absenţă de aproape 10 ani, într-un film regizat de fiul ei, Edoardo Ponti. Actrița italiană va juca rolul unei femei în scaun cu rotile care are grijă de nişte copii de prostituate în The Life Ahead, potrivit Variety. Cel mai recent, Loren a fost văzută în drama muzicală Nine (2009), regizată de Rob Marshall.

The Life Ahead (în italiană La vita davanti a sé) este o adaptare a romanului La vie devant soi, de Romain Gary. Cartea a mai fost transpusă în film de israelianul Moshe Mizrahi sub titlul Madame Rosa, cu Simone Signoret în rol principal. Lungmetrajul a câştigat Oscarul pentru „film în limbă străină”, în 1978.

Potrivit Variety, pelicula regizată de Edoardo Ponti, de 46 de ani, prezintă viața unei supravieţuitoare a Holocaustului, care se împrietenește cu Momo, un tânăr imigrant senegalez. Acţiunea filmului este plasată în Bari, iar povestea este spusă din punctul de vedere ales în carte, al copilului senegalez.

Filmările au început în Italia. Sophia Loren, care lucrează 10 ore pe zi, a spus că fiul ei nu se va mulţumi decât cu ce e mai bun. „Mă cunoaşte atât de bine. Cunoaşte fiecare centimetru din faţa mea, din inima şi sufletul meu. Va trece la următorul cadru doar atunci când voi fi ajuns la cel mai adânc adevăr al meu”, a spus ea despre Edoardo Ponti.

Ponti regizează acum a treia oară un film cu mama lui în distribuţie. Despre ea, a spus că este într-o formă minunată. Din distribuţie mai fac parte actriţa spaniolă transgender Abril Zamora, italianul Renato Carpentieri şi iranianul Babak Karimi. The Life Ahead este programat să fie finalizat în martie 2020.

Sophia Loren și-a început cariera de actriţă în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în L’Oro di Napoli (1954) al lui De Sica. Actrița a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor ’50 şi ’60 şi a alcătuit un cuplu de legendă alături de compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate. Rolul ţărăncii din Ciociara, de Vittorio De Sica (1960), i-a adus Sophiei Loren, în 1962, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes. Actriţa italiană a primit în 1991 un al doilea premiu Oscar, pentru întreaga carieră. În 2016, Sophia Loren a primit premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

Premieră de Film ⎢ Natura Umană

Ciocîrlan

Traditii si semnificatiile lor in noaptea de Sanziene

realitatea

Celebritati nascute pe 29 iunie!

realitatea

Primal Scream – Beautiful future

realitatea

GRAMMY 2014 – Revelatia Macklemore

realitatea

Van Gogh în carantină

Ciocîrlan

Scrie un comentariu