Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Soțul actriței Salma Hayek oferă peste 100 mil. $ pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

salma hayek

Soțul actriței Salma Hayek, miliardarul francez François-Henri Pinault, oferă aproape 113 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în incendiul de luni seară.

Pinault a anunțat marți că da dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie ziarul francez Le Figaro.

Miliardarul, în vârstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault  s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole.

„Ca mulți alții, sunt profund șocată și tristă să văd că o frumusețe ca Notre Dame e transformată în scrum. Te iubesc, Paris”, a scris Salma Hayek pe Instagram, postând și o fotografie cu Notre Dame sub flăcări.

 

Tatăl lui François-Henri Pinault, Francois Pinault, de 82 de ani, are o avere estimată la 37,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Contribuția familiei Pinault este prima donație majoră pentru reconstrucția monumentului istoric distrus luni seară într-un incendiu devastator.

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare. Originea focului – care a izbucnit luni seara de undeva de pe acoperișul catedralei – încă nu a fost stabilită. A fost deschisă o anchetă, care privilegiază ipoteza unui accident. Notre Dame de Paris era cel mai vizitat monument istoric din Europa.

 

ARTICOLE SIMILARE

Metabolism stagnant, sau seara peste Bucureşti se lasă degeaba

ANDREEA ESCA a sarbatorit Anul Nou cu un decolteu imens! FOTO

Rihanna, colaborare inedită cu fiul lui P. Diddy

Tabu Tabu

De ce acest portret al Prințesei Diana este atât de faimos deși arată îngrozitor

Andreea Damian

Esti stresat? – Poti scapa de stres daca pleci in vacanta la munte!

realitatea

Ce influenta are machiajul asupra unei femei?

realitatea

1 comentariu

Soțul actriței Salma Hayek donează peste 100 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame | Unica.md 16 April 2019 at 10:30

[…] Omul de afaceri a anunțat astăzi că va dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie ziarul francez Le Figaro. Miliardarul, în vârstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole, scrie tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu