Home > Agenda > Soțul actriței Salma Hayek oferă peste 100 mil. $ pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Soțul actriței Salma Hayek oferă peste 100 mil. $ pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

salma hayek

Soțul actriței Salma Hayek, miliardarul francez François-Henri Pinault, oferă aproape 113 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în incendiul de luni seară.

Pinault a anunțat marți că da dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie ziarul francez Le Figaro.

Miliardarul, în vârstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault  s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole.

„Ca mulți alții, sunt profund șocată și tristă să văd că o frumusețe ca Notre Dame e transformată în scrum. Te iubesc, Paris”, a scris Salma Hayek pe Instagram, postând și o fotografie cu Notre Dame sub flăcări.

 

Tatăl lui François-Henri Pinault, Francois Pinault, de 82 de ani, are o avere estimată la 37,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Contribuția familiei Pinault este prima donație majoră pentru reconstrucția monumentului istoric distrus luni seară într-un incendiu devastator.

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare. Originea focului – care a izbucnit luni seara de undeva de pe acoperișul catedralei – încă nu a fost stabilită. A fost deschisă o anchetă, care privilegiază ipoteza unui accident. Notre Dame de Paris era cel mai vizitat monument istoric din Europa.

 

Articole asemanatoare
Notre Dame este instabilă: un vânt puternic ar putea face zidurile să se prăbușească
salma hayek
Salma Hayek, despre decizia de a-și schimba radical imaginea
salma hayek
Salma Hayek s-a lăsat tunsă de fiica sa de 11 ani, iar rezultatul e uimitor
salma hayek
Salma Hayek e divină în costum de baie și fără machiaj la 51 de ani

Soțul actriței Salma Hayek oferă peste 100 mil. $ pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

by Andreea Damian   1 min
1