Tabu
HEALTHSlider

Specialiștii recomandă să mergi mai des la mare iar motivul te va surprinde

Toamna nu și-a intrat pe deplin în rol, pentru că astronomic, mai ai timp câteva zile  (pe 23 septembrie va avea loc echinocțiul de toamnă 2018) să te bucuri de soare, apă și nisip. Și ce poate fi mai relaxant decât să petreci câteva ore bune, sau zile, dacă vremea ține cu tine, la plajă. Ei bine, este și recomandat să călătorești spre mare cât mai des, indiferent de anotimp.

Pentru că specialiștii în neurologie au descoperit că mersul la mare frecvent aduce o mulțime de beneficii. Sentimentul incredibil de pace și liniște pe care îl simți atunci când ești la plajă a fost denumit ca „blue space” (spațiu albastru). Așa au numit oamenii de știință efectul pe care îl au asupra creierului combinația de mirosuri ale apei mării sau oceanului și sunetele pe care le fac valurile care se sparg la țărm.

În 2011, cercetătorii de la Universitatea din Washington și UC Irvine au susținut că escapadele la mare fac minuni asupra sănătății fizice și psihice deopotrivă. Aceștia spun că schimbările care au loc în creierul tău când te afli la mare te fac să te mai fericită, mai relaxată și mai energică decât de obicei.

Iată cum se influențează timpul petrecut la mare!

Stimulează creativitatea

Oamenii de știință cred că soluția la lipsa creativității este plaja. Petrecerea timpului lângă apa mării îți permite să îți clarifici gândurile și să abordezi problemele sau proiecte într-un mod mai creativ. La fel ca și meditația, plaja declanșează un sentiment de calm, care îți permite să elimini emoțiile pe care nu ți le dorești și să te concentrezi asupra celor care trebuie.

Reduce stresul și anxietatea

Apa este leacul naturii pentru senzorii vieții. Este încărcată de ioni pozitivi, cunoscuți pentru capacitatea de a te face să te simți în largul tău. Așadar, dacă încerci să înoți sau doar stai cu picioarele în apă, cu siguranță vei simți un sentiment de relaxare. Acesta este un moment în care corpul se liniștește, iar mintea scăpă de toate gândurile stresante și negative. Plaja oferă, de asemenea, posibilitatea de a scăpa de sentimentele de depresie.

Îți oferă energie

O zi pe plajă tinde să te transforme în cel mai leneș om d epe planetă, dar vei observa că a doua zi debordezi de energie. Motivul e următorul: la plajă, se eliberează în corpul tău o mulțime de hormoni, printre care serotonina, care îți dau un impuls de energie și încurajează gândirea pozitivă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Anul Nou Chinezesc | Ce rezervă anul Tigrului fiecărei zodii în parte

Andreea Damian

Ryan Reynolds dispare din industria filmului

Andreea Damian

Filmările pentru Game of Thrones s-au încheiat definitiv. Cum va arăta ultimul sezon

Andreea Damian

Nuntă mare în showbiz! Și-a convins iubitul să o ia de soție după 13 ani de relație

Andreea Damian

Cum să mănânci mai puțină carne și mai multe legume și fructe

Andreea Damian

Oraşul Braşov, în noul videoclip ABBA. Cum sună piesa sa de sărbători?

Andreea Damian

Scrie un comentariu