Home > Agenda > Spectacolul Rebecca la Teatrul National de Opereta – joi, 20 nov ora 19.00

Spectacolul Rebecca la Teatrul National de Opereta – joi, 20 nov ora 19.00

Având la bază romanul omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, “Rebecca” face parte, alături de “Elizabeth”, “Mozart!” sau  “Marie Antoinette” din seria musicalurilor de succes ai cărui autori sunt Michael Kunze (libret) şi Sylvester Levay (muzica).  Michael Kunze a scris libretul în limba engleză pentru spectacolul care urma să aibă premiera la Londra. În cele din urmă, premiera a  avut loc în septembrie 2006 în Viena (Vereinigte Bühnen Wien) la Raimund Theater, în regia Francescăi Zambello. Spectacolul avut  un imens succes în Austria şi, în anii care au urmat, a cucerit publicul din Japonia, Finlanda şi Ungaria. Abia în a doua parte a anului  2011, musicalul “Rebecca” va fi montat pe Broadway şi pe scenele londoneze, premiera la Bucureşti având loc în luna mai 2011

Sinopsis

Întâmplările, adaptate încă din anul 1940 pentru marele ecran de către celebrul regizor Alfred Hitchcock, sunt narate de o tânără  naivă, “Eu”. Într-un hotel de pe Coasta de Azur, ea îl întâlneşte pe Lordul Maxim de Winter, a cărui soţie, Rebecca, murise într-un  misterios accident. În scurt timp, personajul narator, care devine a doua doamnă de Winter, îi ia locul în enigmatica şi neprietenoasa  casă din Manderley, unde pare că spiritul primei doamne de Winter este încă prezent. Noua doamnă a casei simte că menajera,  Doamna Danvers, îi urmăreşte fiecare mişcare cu permanentă suspiciune şi maliţiozitate, în timp ce soţul ei, Maxim, pare că se  afundă tot mai mult în secretele întunecatei case.

ATTILA BÉRES – regizor

S-a născut la Târgu Mureş şi a absolvit Facultatea de Matematică din Cluj. Apoi a studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală din  Târgu Mureş, pentru ca mai târziu să urmeze cursurile de teatrologie ale Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din  Bucureşti. În 1999 s-a mutat la Budapesta unde a urmat cursurile de regie la Universitatea de Artă Teatrală şi Film. Printre rolurile pe  care le-a jucat se numără: “Măsură pentru măsură” de William Shakespeare – Angelo, “Demonii” de Feodor Dostoievschi – Pjotr,  “Vedere de pe pod” de Arthur Miller – Rodolpho, “Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni – Toffo.A montat mai multe spectacole, printre care: “Undeva în Europa” (celebru musical maghiar), “Cum vă place” de William Shakespeare,  “Parfumeria” de Miklós László (piesă maghiară), “O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, “Györgyike, cel mai bun copil” de Dezsó  Szomory (piesă maghiară), “My Fair Lady” de Frederick Loewe şi “Cui îi e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee.  Astăzi este principalul regizor al Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta, unde a montat printre altele: “Baroneasa Lili” de Jenó  Huszka, “Dansul nupţial” de Ferenc Fegya Jávori, “Viaţa pariziană” de J.Offenbach, “Văduva veselă” de Franz Lehár.  Printre premiile sale se numără premiul pentru “Cel mai bun spectacol” la Festivalul Naţional din Ungaria, în 2003 pentru “Undeva în  Europa” şi o nominalizare pentru “Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului Naţional din Rusia, în 2008, pentru “Baronesa Lili” de  Jenó Huszka.

Distribuţia:

Eu”: Alexandra Crăescu / Adriana Vlad

Maxim de Winter: Florin Budnaru / Victor Bucur

Mrs. Danvers: Georgiana Mototolea / Adina Sima

Jack Favell: Cătălin Petrescu

Frank Crawley: Andras Demeter / Nicolae Lupu

Ben: Matei Chioariu / Vlad Robu

Edythe Van Hopper: Bianca Ionescu / Anca Ţurcaşiu

Beatrice Lacy: Mirela Boureanu-Vaida / Silvia Şohterus

Giles Lacy: Orest Pîslariu-Ranghilof

Colonelul Julyan: Victor Bucur / Andras Demeter

Judecătorul Horridge: Valentino Tiron

Biletele pot fi cumparate de AICI

Castiga una dintre cele doua invitatii duble la spectacolul REBECCA


Comenteaza acest articol

Spectacolul Rebecca la Teatrul National de Opereta – joi, 20 nov ora 19.00

by realitatea   2 min
0