Home > Agenda > Spike Lee va conduce juriul Festivalului de Film de la Cannes din 2020

Spike Lee va conduce juriul Festivalului de Film de la Cannes din 2020

Regizorul și activistul Spike Lee va ocupa funcția de președinte al juriului celei de-a 73-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes. Lee îi succede lui Alejandro G. Iñárritu, al cărui juriu din 2019 a acordat Palme d’Or filmului „Parazit” a regizorului coreean Bong Joon-ho, care a câștigat și un Glob de Aur și tocmai a fost nominalizat la șase categorii ale Premiilor Oscar.

Regizorul din Brooklyn a avut o relație puternică cu Festivalul de Film de la Cannes încă din anii 1980, cu „She’s Gotta Have It” și „Do the Right Thing”. Cel mai recent film al său, „BlacKkKlansman”, a concurat la festival în 2018 și a câștigat Marele Premiu. Îmbinând elemente comice cu un thriller detectivistic și o saga politică, filmul aclamat de către critici a continuat apoi să-I aducă lui Lee o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor, alături de o serie de alte premii.

„Personal consider că, Festivalul de Film de la Cannes (pe lângă faptul că este cel mai important festival de film din lume), a avut un impact mare asupra carierei mele în cinematografie. Ați putea spune cu ușurință că Cannes mi-a schimbat traiectoria definitive al omului care am devenit în cinematografia mondială”, a spus Lee.

Președintele de la Cannes, Pierre Lescure, și directorul festivalului Thierry Frémaux, au declarat într-o declarație comună că „perspectiva lui Spike Lee este mai valoroasă ca niciodată”. Următoarea ediție a festivalului va avea loc în perioada 12-23 mai, în timp ce selecția oficială, precum și restul juriului, vor fi dezvăluite la jumătatea lunii aprilie. Ediția precedentă de la Cannes dă roade în acest sezon, cu „Parasite”, „Once Upon a Time in Hollywood”, „Pain and Glory”, „Les Miserables” și „For Sama”, toate nominalizate la Oscaruri. În total, titlurile de la Cannes au obținut 20 de nominalizări la Oscar.

Articole asemanatoare
Cannes 2020: cele 56 de filme anunţate în selecţia oficială

Comenteaza acest articol

Spike Lee va conduce juriul Festivalului de Film de la Cannes din 2020

by realitatea   1 min
0