Tabu
LIFESTYLESlider

Spumă toxică pe o celebră plajă din India

Una dintre cele mai cunoscute plaje din India este acoperită cu o spumă toxică, pentru a patra zi consecutiv. Aceasta provine, cel mai probabil, de la deșeurile vărsate în mare. Plaja Marina din Chennai este cunoscută ca fiind cea mai lungă plajă naturală din India. Plaja, în trecut imaculată, atrage în fiecare weekend zeci de mii de persoane.

Experţii pun acest episod de spumă pe seama ploilor abundente din ultimele zile, care au antrenat apele reziduale şi bogate în fosfat. Este vorba în special despre detergent utilizat la spălarea rufelor, amestecat cu alte reziduuri. Doar 40% din apele reziduale din Chennai şi alte oraşe indiene importante sunt tratate în mod corespunzător.

În ciuda mirosului înţepător emanat de această spumă produsă de agenţi poluanţi, copiii se joacă în mijlocul ei şi îşi fac fotografii. Pescarilor le-a fost transmis imediat să nu intre în mare și, sub nicio formă să nu pescuiască. Potrivit medicilor, substanţa ar putea provoca probleme dermatologice.

Spuma se formează în fiecare sezon al musonilor, dar niciodată nu a fost atât de multă ca în acest an, potrivit localnicilor. Echipa de control al poluării Tamil Nadu a anunțat că a colectat mostre din spuma care s-a întins pe câțiva kilometri. „Cu siguranță nu e bine pentru oameni să intre în spumă, dar ei nu înțeleg riscurile”, a comentat Pravakar Mishra, un om de știință de la Centrul de Cercetare din Chennai.

„Poluarea este în prezent o ameninţare mai importantă la adresa plajelor din India decât creşterea nivelului mării”, a remarcat specialistul atrăgând atenţia şi asupra poluării cu microplastic, ce omoară vieţuitoarele marine, şi cu obiecte mari din plastic, ce acoperă nisipul. „Echipe de voluntari au colectat o tonă de plastic şi alte gunoaie în doar două ore, în timpul unei operaţiuni recent desfăşurate pe plaja din Chennai”, a adăugat Mishra.

ARTICOLE SIMILARE

Brigitte Bardot a învăţat-o pe Laetitia Casta să fie sexy

realitatea

Celebritati nascute pe 10 aprilie!

Cât de rău este să bei apă rece ca gheața? Ce spun experții

Andreea Damian

Ce dorință arzătoare are Céline Dion, la 56 ani. Artista se luptă cu o boală nemiloasă

Andreea Damian

Facebook elimină reclamele înșelătoare pentru medicamentele de prevenire HIV

realitatea

Aplicarea gelului dezinfectant | Cele cinci greșeli pe care le face toată lumea

Andreea Damian

Scrie un comentariu