Tabu
Image default
lifestyle

Spune-mi ce culoare ești, ca să-ți spun ce vacanță să alegi!

Culorile nu ne ajută doar să ne combinăm hainele, ci spun și lucruri despre personalitatea noastră. De aceea, ar trebui să alegem vacanțe potrivite cu ceea ce suntem și ceea ce simțim. Nuanțele de verde și de albastru, alese în același timp, se potrivesc personalităților puternice, rezistente la schimbare și care sunt conduse de puțin egoism. Dar nu e deloc egoist din partea ta să alegi pentru vacanța de vară Insula Bali, un paradis terestru de un verde incredibil, între valurile albastre ale Oceanului Indian și ale Mării Java.

Insula Bali aparține Indoneziei, dar mult timp, până la cel de-al Doilea Război Mondial, a fost colonie olandeză. Este una dintre destinațiile preferate de către turiști, în mare măsură datorită peisajului încântător (pe insulă există munți cu altitudini de peste 2.000 m și vegetație luxuriantă) și a ofertei naturale bogate – plaje cu nisip alb și cu nisip negru, înconjurate de recifuri de corali. Pe scurt: Paradisul pe pământ, între ape. Dacă ești verde-albastră și te decizi să mergi în Bali, trebuie să știi că limba oficială este limba balineză, vorbită pe trei niveluri, în funcție de cel care o face. Tu te vei înțelege cu localnicii în balineza „de mijloc“ sau în engleză.

Clima pentru această perioadă este uscată și foarte călduroasă, iar hainele de in și cremele cu protecție UV nu ar trebui să îți lipsească din bagaj. Åži că tot veni vorba de bagaj, trebuie să lași loc în el și pentru ceva sculpturi și statuete pe care cu siguranță le vei cumpăra de la localnici (Insula Bali mai este renumită și pentru cultura veche de peste 5.000 de ani). Pentru cazare, alege o vilă luxoasă, cu prețul pornind de la 250 USD/noapte.

Dacă ești o fire statornică și comodă, maronul și nuanțele pământului te definesc. Vacanța ta pentru vara lui 2008 va fi în însorita Toscana, mai exact la Florența. Nuanțele de pământ domină arhitectura caselor din Toscana, iar calmul localnicilor îți va fi și ție inoculat în vene. Orașul este unul foarte cultural, fiind locul nașterii lui Cellini (maestrul bijuteriilor) și al lui Dante (primul poet de limbă italiană).

Tot aici, în Galeriile Uffizi sau în Palazzo Pitti, poți admira picturi și sculpturi celebre. Alege o plimbare până în Piazzale Michelangelo, unde priveliștea Florenței printre dealurile Toscanei este de neegalat. Pentru „A Room with a View“ (filmul a câștigat 3 premii Oscar), poți să te cazezi la camera 414 a hotelului Orafi (singura cu balcon, cea în care s-au și filmat scene din această peliculă).

Pentru firile senine, calme, iubitoare și afectuoase, o excursie care respiră prin toți porii albastru (culoarea acestui tip de personalitate) este cea mai potrivită. Ce are mai mult albastru decât o croazieră pe Mediterana? Dacă nu ai rău de mare (care îți trece dacă mănânci ghimbir sau dacă folosești niște plasturi speciali), o săptămână pe mare este vacanța ideală. Plecarea are loc dintr-un port al Europei (coasta Italiei, a Spaniei sau chiar din Istanbul), iar orașele de vizitat sunt cele de pe țărm. Unele croaziere ating și orașe din nordul Africii și ajung până la Lisabona, prin Oceanul Atlantic. Orice ai alege, nu uita să îți pui în bagaje haine pe stilul navy, la modă în vara asta. Navigare frumoasă printre culori!

ARTICOLE SIMILARE

Sarpele penis de care au ras toti biologii!

Roberto Cavalli: Iubita lui George Clooney e ca un vis erotic

realitatea

Ghici ce actor sare de la balcon

realitatea

Love story 11: Povestea mea de dragoste

realitatea

Ars poetica la viteza a şasea

Daniela Crudu spune cum vede munca unui ginecolog! Răspunsul te va lăsa mască

Scrie un comentariu