Home > Agenda > Sărbătoritul zilei

Sărbătoritul zilei

Debbie Harry s-a născut pe 1 iulie 1945 în Miami, Florida. Cel puțin așa se crede pentru că ea a fost adoptată la vârsta de trei luni. Părinții ei adoptivi aveau un magazin în New Jersey, iar despre cei biologici se știe doar că aveau origini scoțiene. Numele ei înainte de adopție a fost Angela Trimble. Harry a terminat Facultatea de Arte în 1965 și până să se apuce de muzică a lucrat ca secretară la BBC Radio, ca ospătăriță, vânzătoare la Dunkin’ Donuts, dansatoare și iepuraș Playboy.

Debbie a devenit celebră la sfârșitul anilor ’70, odată cu apariția pe piață a trupei Blondie a cărei solistă este și în ziua de astăzi. Trupa a devenit rapid o referință pentru muzica disco, pop, rock, punk, iar albumele lor se vindeau în milioane de exemplare. Debbie a devenit instantaneu un punk-icon, mai ales că era des asociată cu Andy Warhol. În 1999, Debbie a intrat în cartea recordurilor fiind cea mai în vârstă solistă, aproape 54 de ani, cu o piesă pe prima poziție în UK Chart, Maria de pe albumul No Exit. În 2001 trupa plănuia să scoată încă un album, dar toate înregistrările s-au pierdut în urma atacurilor de la World Trade Center.

Tot astăzi s-au mai născut și Dan Aykroyd, Missy Elliott, Pamela Anderson, Claire Forlani, Ruud Van Nistelrooy, Carl Lewis, Liv Tyler și regretații Lady Di și Sydney Pollack.

Articole asemanatoare
Celebritati nascute pe 1 iulie!
Istoria coafurilor
Sarbatoritul zilei de 28 februarie
Sarbatoritul zilei de 27 ianuarie

Loading...

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei

by realitatea   1 min
0