Home > Agenda > Sărbătoritul zilei de 20 septembrie

Sărbătoritul zilei de 20 septembrie

Sophia Loren, pe numele ei adevărat Sofia Villani Scicolone, s-a născut pe 20 septembrie 1934 în Roma, Italia. Tatăl ei era inginer constructor, iar mama ei era profesoară de pian și visa să fie actriță. Părinții ei nu au fost niciodată casătoriți, pentru că tatăl Sophiei a refuzat să se se căsătoarească cu mama ei și le-a părăsit în cele din urmă.

Sophia este una dintre cele mai de succes actrițe pe care le-a dat Italia vreodată, iar despre frumusețea ei se spune că ar fi eternă chiar și acum la 77 de ani. În 1962 a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, devenind prima actriță care câștiga această distincție pentru un rol într-o altă limbă decât engleza.

A câștigat peste 50 de premii de-a lungul întregii cariere printre care două Oscaruri, cinci Globuri de Aur, un premiu Grammy și unul Bafta. Institutul American de Film o consideră ca fiind una dintre cele mai importante 25 de actrițe ale tuturor de timpurilor. Printre filmele ei cele mai importante se numără “The Pride and Passion”, “Two Women”, “El Cid”, “Man of la Mancha” și “The Cassandra Crossing”.

Articole asemanatoare
Sophia Loren
Sophia Loren revine pe marele ecran după o absență de 10 ani
Italian beauty-tips
Cosmina Păsărin – Trucuri de înfrumuseţare şi escapada perfectă
Nuduri SENZATIONALE de colectie: Sex-simboluri de altadata

Comenteaza acest articol

Sărbătoritul zilei de 20 septembrie

by realitatea   1 min
0