Tabu
Image default
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Winona Ryder, pe numele ei adevărat Winona Laura Horowitz, s-a născut pe 29 octombrie 1971 în Olmsted County, Statele Unite ale Americii. A fost botezată după numele unui oraș din apropiere. Mama ei era scriitoare și editoare video, iar tatăl ei scriitor și vânzător de cărți vechi. Are origini românești și rusești.

Winona Ryder a debutat în lumea filmului în 1986 în "Lucas", iar primul rol important l-a avut în 1988 în "Beetlejuice". În 1993 a câștigat Globul de Aur și a fost nominalizată la Oscar pentru prestația ei din "The Age of Innocence". Un an mai târziu a fost din nou nominalizată la Oscar pentru "Little Women".

În ciuda succesului uriaș de care s-a bucurat de-a lungul carierei, Winona nu a avut niciodată o viață liniștită, fiind chiar internată într-o clinică de specialitate pentru a-și trata depresia. A fost intens urmărită de presă la începutul anilor ’90 când a avut o relație cu Johnny Depp, iar în 2001 a ajuns pe prima pagină a tuturor tabloidelor din lume după ce a fost prinsă furând haine dintr-un magazin.

ARTICOLE SIMILARE

Weekend la MNAC online ⎢ Seri de lectură pentru cei mici

Ciocîrlan

JAY-Z scrie un roman

realitatea

Un student german a scăpat de un urs care l-a atacat în România după ce l-a lovit în față

realitatea

MR. Giuseppe Stefanel, PDG Stefanel Group

realitatea

Stiai de ce oamenii destepți trăiesc mai mult decât ceilalți?

realitatea

Holograma lui Whitney Houston a început turneul în Europa

Andreea Damian

Scrie un comentariu